icon clock04.03.2016
icon eye38
Політика Фото

Обговорили проблему фінансування сільських, селищних рад району

Під головуванням керівництва Виноградівської райради у понеділок, 29 лютого проведено засідання Координаційної ради. На засіданні,  крім очільників населених пунктів, були також присутні начальники Виноградівського РЕМу Ернест Сегев та газового господарства Степан Нюл.

      Керівник фінансового управління РДА Валерія Варга повідомила, що дефіцит по заробітній платі органів місцевого самоврядування складає близько 3 млн. грн. Окрім того, є заборгованість у них і за енергоносії. До кінця року в районі зарплатою забезпечені тільки сім сільських та дві селищні ради. Також, за словами фінансиста, на сьогодні в бюджетному кодексі чітко вказано, що органи місцевого самоврядування фінансуються з сільського бюджету, з бюджету району – надаються дотації на дитячі садочки та будинки культури. Наразі ж, запропонувала вона, можна залишити резерв у районному бюджеті, щоб при можливості виділити необхідні кошти.

   Також на засіданні присутні обговорили Програму організації харчування дітей загальноосвітніх навчальних закладів, яка розглядатиметься на майбутній сесії. Як зазначив голова райради Віталій Любка, для її фінансування у повному обсязі потрібно близько 10 млн. грн. Сільські голови рекомендували фінансувати харчування дітей пільгових категорій, куди також в планах включити дітей з числа сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

      У підсумку також було вирішено створити комісію, до якої будуть залучені працівники  фінуправління, податкової, відділу з питань приватизації майна, управління Держгеокадастру. Згідно графіку комісія вивчатиме питання кожного села щодо пошуків джерел наповнення та збільшення їхніх бюджетів.
За повідомленням Виноградівської районної ради