icon clock30.07.2020
icon eye33
Політика Фото

Новоселицьку школу облаштовують до початку нового навчального року

Голова Виноградівської районної ради Віталій Любка відвідав Новоселицьку загальноосвітню школу І-ІІ ступенів цього тижня.
За участі сільського голови Петра Таркані, керівника Центру з обслуговування закладів освіти Виноградівського району Юрія Свища вони оглянули класи, ознайомилися з підготовкою до початку нового навчального року.
Наразі тут активно проводяться роботи з будівництва внутрішньої вбиральні. До цього часу, учні та працівники закладу відвідували вуличний туалет в досить жахливих умовах. Проте на даний час у приміщенні закладу вдалося облаштувати внутрішні вбиральні, встановити сучасну сантехніку, бойлер та освітлення тощо. Тривають роботи з влаштування біоталу для вбиралень на території школи.
Окрім того, на першачків чекає оновлене класне приміщення, його реставрують, вже виконана побілка стелі та стін, укладений ламінат, встановлені нові двері, проведене нове освітлення й зовсім скоро будуть сучасні світильники тощо. У новому класі навчатиметься 16 учнів. З районного бюджету на проведення цього виду робіт спрямовано близько 1 млн. 289 тис. грн.
Також у їдальню школи закупили нове кухонне обладнання – стіл, мийку та бойлер загальною вартістю близько 22,5 тис. грн.
Директор Ірина Токач розповіла про інші першочергові питання закладу, зокрема, щодо необхідності ремонту покрівлі тощо. Будівля школи 1963 року, тож проблемних питань накопичилося чимало. Також висловила сподівання, що у вересні школа «оживе» від гамору учнів, які теж, очевидно, будуть раді приємним змінам.
«Забезпечення дітей комфортними та сучасними умовами – це наше спільне завдання, що стосується, як облаштування вбиралень у приміщеннях, так і проведення ремонтів у класах. Потроху ситуація у закладах освіти району змінюється на краще, і тішить, що сьогодні в багатьох школах тривають різного роду роботи і буде вирішено чимало нагальних питань», − зазначив Віталій Любка.

Виноградівська районна рада