icon clock17.12.2020
icon eye32
Фото Цікаве

«Новинам Виноградівщини» – 75 років

16 грудня 1945 року – ця дата для нас є дуже важливою, адже саме цього повоєнного зимового дня почався відлік історії першої районної газети. І це вже не просто районка, а літопис громадсько-політичного та соціально-культурного життя району Виноградівського, а, відтак, віримо в це, і об’єднаного Берегівського.
Тож, з нагоди славної дати, наш колишній колега – журналіст та фотохудожник Іван Буркало розробив дизайн і верстку та віддрукував календарі з логотипом «Новини Виноградівщини» для всіх читачів друкованого видання. Минулої суботи ви вже мали їх отримати в комплекті з новинкою.
У середу ми були приємно вражені кількістю вітань, які лунали на нашу адресу. Найперше, приємно було бачити у стінах редакції представників влади. Голова Виноградівської РДА Ігор Вантюх поринув у приємні спогади, пригадавши, як, коли йому було 3 рочки, дідусь брав його на коліна і вчив читати, а першою «абеткою» були саме «Новини Виноградівщини». Відтак, з самого початку своєї трудової діяльності у райдержадміністрації та міській раді, Ігор Віталійович співпрацював із районним часописом, дописуючи матеріали про роботу і коментуюючи діяльність органів влади журналістам. Вітаючи колектив, очільник району наголосив, що «районна газета «Новини Виноградівщини» відіграє важливу роль у суспільно-політичному житті району. Зі шпальт газети читачі дізнаються про важливі і цікаві події, черпають корисну інформацію». Приємними спогадами про співпрацю з районкою ще під час роботи у комсомолі компартії повідав і перший заступник голови Виноградівської ОТГ Василь Ціцей, пригадавши колишніх редакторів та працівників газети.
Під час офіційної частини, кращі з кращих працівників штатних та позаштатних газетярської ниви отримали грамоти та подяки від голови Виноградівської РДА Ігора Вантюха, за дорученням голови Виноградівської ОТГ Степана Бочкая та від директора ТОВ «РРВК «Новини Виноградівщини» Наталії Кобаль. Колектив редакційно-видавничого комплексу удостоївся подякою голови райдержадміністрації за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди відзначення 75-річчя районної газети «Новини Виноградівщини».
А скільки вітань, щирих побажань того дня ширилося для газетярського колективу у соцмережі facebook. Оприлюднюємо тільки окремі. Так, директор Виноградівської ЦБС Каталін Вашкеба написала: Щиро вітаю колектив газети з ювілеєм. За цей період – власне, цілу епоху – видання пройшло великий і тернистий шлях, з номера в номер карбуючи літопис становлення й розвитку району. Щиро бажаю вам і надалі такого ж переконливого слова, читацького визнання, натхнення й невпинного руху вперед!».
Наш давній друг, ветеран освіти з Хижі Іван Ісаєвич написав: «Газета «Новини Виноградівщини» всі ці роки була і залишається єдиним джерелом інформації про історію і сьогодення, про успіхи та здобутки, про духовність і патріотизм та про життя-буття мешканців району.
З нагоди почесного 75-річного ювілею бажаю всім працівникам редакції міцного здоров’я, щастя, родинного затишку, миру, любові, творчих успіхів, здійснення задумів та планів, цікавих подій, великих тиражів і відданих читачів». Навіть вірш нам присвятив:

У РАЙОНКИ ЮВІЛЕЙ

В газети все так, як у добрих людей.
Вона однодумниця наша.
Почесний святкує вона ювілей,
Як мудра, змістовна й найкраща.

Друковане слово, а наче живе –
В редакції люди хороші.
Останній, хто в руки газету дає –
Це наші сільські листоноші.
З любов’ю розкаже про злети людські,
Про успіх, здобутки, невдачі…
Духовністю повні газетні статті,
Бувають новини й гарячі.

В святковім вінку читачів привітань,
Завжди актуальну, цікаву
До рук я беру залюбки, без вагань,
Районку завжди актуальну.

Ніколи не забуває про нас і один із найактивніших дописувачів-поетів Антон Шуба з Текова, котрий у римованій формі описує всі важливі суспільні, культурні та політичні події державного рівня. Наразі пан Антон присвятив районці величезний вірш. Публікуємо його уривок.

ГАЗЕТІ «НОВИНИ ВИНОГРАДІВЩИНИ» – 75!

Сімдесятип’ятиріччя
Відзначає цьогоріччя
Літописне видавництво
І читацьке товариство…

Із твоїх сторінок завжди
Свіжі йдуть новини правди,
Всіх сторін життя народу
Читачам у нагороду…

З сімдесятип’ятиріччя
Колектив ваш ми вітаєм!
Творчих успіхів бажаєм
І довіру виражаєм!

Щиро дякуємо всім вам, наші вірні та надійні друзі, за вітання. Вдячні Богу за прожиті роки і за те, що ви в нас є. Адже ми працюємо для вас. Залишайтеся з нами і надалі – передплачуйте «Новини Виноградівщини» на 2021 рік!

Наталія Кобаль,
Фото Івана Буркала