icon clock02.06.2016
icon eye21
Фото Цікаве

Неповторні миті хвилюючого свята

Хвилююче, радісне і водночас трішечки сумне свято прощання четвертокласників з початковою школою відбулося в той травневий день в актовому залі Новосільської ЗОШ I-II ступенів. Так швидко промайнули роки навчання, впродовж яких вони піднімалися найважчими сходинками країни знань усе вище і вище – а нині вони вже випускники, які здолали перший рубіж дитинства. Непростими були ті шкільні вершини. І ось настала прощальна мить – випускне свято, приурочене до завершення навчання в початковій школі. Воно стало своєрідним заключним акордом, який звучав, як подяка всім, хто навчав і виховував учнів упродовж чотирьох років.

Першого вересня чотири роки тому перед ними гостинно відчинилися двері у світ знань. Разом зі своєю першою вчителькою Беатою Сані та вихователем групи продовженого дня Світланою Громовчук вони пізнавали прекрасний та неповторний світ, абеткові істини життя, історію та культуру українського народу. Чимало добрих, теплих слів промовили  випускники своїм педагогам та батькам – ласкавим, терплячим та привітним. І кожен випускник вручив своїй матері «Подяку за доброту, ласку і любов». Щирі напутні слова адресували випускникам директор школи Марія Комаромі, заступник директора з навчально-виховної роботи Валентина Скаканді, Новосільський сільський голова Василь Пінтє та вчителька Наталія Турані, яка стане класним керівником майбутніх п’ятикласників. А відтак ведуча свята – завідувачка місцевим будинком культури Лівія Баторі надала слово депутату районної ради Віктору Трикуру, який виконав приємну місію – вручив грамоти районної ради педагогам, які, вкладаючи всю душу в роботу, навчали та виховували випускників – Беаті Сані та Світлані Громовчук.

Прийшли привітати випускників і майбутні першокласники. Молитовні слова та Боже благословіння возніс до небес о. Микола Горонгозо, який освятив винуватців торжества. А затим вони пригадали всі чотири роки – у фотографіях. Свої перші в житті «золоті» медалі та грамоти за відмінні успіхи в навчанні та зразкову поведінку отримали випускниці Вікторія Трикур, Стефанія Фекете, Юстина Мештер, Іван Дем’єн. На урочистому святі звучали вірші та загадки, пісні та мелодії, відлунювали акорди фортепіано, гітари, сопілки та скрипки, зі словами подяки діти зверталися до вчителів, батьків та дирекції школи.

«Ось і настав підсумковий урок для вас. Візьміть із цих перших чотирьох років усе найдорожче, найдобріше і пронесіть через усе життя» – схвильовано мовила Беата Чобівна. «Я дуже сподіваюся, що ті паростки добра, справедливості, чесності, милосердя, які я намагалася прищепити вашим серцям, ви не розгубите», – звертаючись до маленьких випускників, говорила Світлана Василівна. В свою чергу, від імені всіх батьків проникливо і щиро звучали слова Катерини Трикур, матері однієї з випускниць, яка тепло та сердечно подякувала вчителям за науку, за чесну і мудру дружбу, за терпіння та любов до дітей.

А насамкінець усі 27 четвертокласників урочисто отримали «Диплом випускника початкової школи» та подарунки від майбутніх першачків, іще на них чекав «солодкий» стіл та дискотека. Словом, свято вдалося на славу!
Ганна КОБАЛЬ