icon clock17.03.2016
icon eye30
Культура Фото

НАШІ ВЕТЕРАНИ ПІДТРИМУЮТЬ ПАТРІОТИЧНИЙ ДУХ СВОЇХ ЗЕМЛЯКІВ

Минулого тижня у рамках святкування 77-ої річниці Карпатської України в Хусті пройшов традиційний, вже шостий Відкритий фестиваль-конкурс стрілецької пісні «Красне поле». Мета його – популяризація творів національно-патріотичного звучання,  які оспівують славетні подвиги українського народу, виховання у підростаючого покоління любові до рідного краю, його історичного минулого, виявлення молодих і талановитих вихованців.

До участі у фестивалі вже не вперше був запрошений і народний хоровий колектив ветеранів війни і праці Виноградівського міського будинку культури під керівництвом Віктора Марушки. Виконуючи пісні «Моя рідня», «Ой, видно село», «Наливаймо, браття» він наполегливо і вперто змагався  із десятком професійних хорових  колективів із Київщини, Тернопільщини, Хмельниччини, Івано-Франківщини, виконавцями аматорської пісні, солістами-вокалістами, дуетами, тріо, квартетами, в репертуарі яких також були стрілецькі пісні. Всього у фестивалі змагалися майже 40 колективів, було задіяно до 400 учасників.

Приємно зазначити, що наш хор нагороджений Дипломом фестивалю, а Національна всеукраїнська музична спілка відзначила заслуженого працівника культури України, керівника народного аматорського хору Віктора Марушку грамотою за вагомий внесок у справу розвою національної музичної культури, багатогранні здобутки, самовідданий творчий і громадський подвиг у відстоюванні високих ідеалів українського народу, знакове сприяння розвитку національних, пісенних традицій та яскраву презентацію VІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні «Красне поле». Вручив цю грамоту В. Марушці заслужений працівник культури України, професор П. Андрійчук, підписав її також Герой України, народний артист України, професор А. Авдієвський.

Вітаємо сивочолих дипломантів конкурсу, які підтримують національний дух своїх земляків, що зараз так необхідно нам усім.
Василь КОВАЧИК,
голова районної ради організації ветеранів України.