icon clock21.01.2020
icon eye15
Політика Фото

Нардеп Поляк звернувся до Мінінфраструктури з проханням відремонтувати дорогу до КПП Вилок та Лужанка

Закарпаття – вікно у Європу. Саме наш край щодня бачать тисячі іноземців, які перетинають лінію державного кордону у різних районах області. І подекуди це вікно не виглядає вельми привабливим, коли доводиться просто перекочуватись автомобілем з ями в яму.
У прикордонних районах питання дорожнього покриття, що веде до пунктів пропуску стоїть особливо гостро і потребує нагального вирішення. Тому до народного депутата України Владіслава Поляка надійшов ряд звернень від мешканців Виноградівського та Берегівського районів з проханням вирішити питання завершення ремонту автомобільної дороги міжнародного значення Берегово-Вилок-Виноградів-Велика Копаня (М-23). Вона є однією із найбільш завантажених доріг Закарпатської області, яка з’єднує транспортні потоки між Україною та Угорщиною. І саме вона пролягає до пунктів пропуску на українсько-угорському кордоні в смт.ВилокВиноградівського району (пункт пропуску Вилок-Тисабеч) та м.Берегово(пункт пропуску Лужанка-Берегшурань).
Враховуючи важливість питання та суспільний запит, політик підготував звернення на Міністра інфраструктури Владислава Криклія з проханням вжити дієвих заходів реагування щодо проведення ремонту дороги міжнародного значення Берегово-Вилок-Виноградів-Велика Копаня (М23).
У межах цієї дороги на окремих ділянках трохи більше року тому вже проводився ремонт дорожнього полотна. Так, за розпорядженням Уряду у 2018 році було виділено на ремонт автодороги М-23 50 млн. грн., зокрема, на ділянці протяжністю 2,4 км, що входить до підпорядкування Вилоцької селищної ради, та на ділянці ще 2,4 км, що входить до підпорядкування Великокопанської сільської ради.
Водночас у поганому стані досі залишається частина дороги у межах смт. Вилок – с. Велика Копаня та відрізок м. Берегово – смт. Вилок.
«Сьогодні оперативного вирішення потребує питання завершення ремонту відрізку вищезазначеної дороги у межах смт.Вилок – с. Велика Копаня та проведення капітального ремонту на відрізку м.Берегово – смт. Вилок. Керуючись положеннями статті 16 Закону України «Про статус народного депутата України», прошу розглянути звернення по суті та вжити дієвих заходів реагування щодо проведення ремонту дороги міжнародного значення Берегово-Вилок-Виноградів-Велика Копаня (М23)», – ідеться у зверненні народного обранця.
Про подальший розгляд питання повідомимо згодом.
Прес-служба Владіслава Поляка