На Закарпатті СБУ викрила завідувача кафедри військової підготовки: під час війни «заробляв» на державній освіті

Служба безпеки України блокувала корупційну схему в одному з державних закладів вищої освіти Закарпаття.

За даними слідства, завідувач кафедри систематично вимагав хабарі за відсутність студентів на практичних заняттях.

За 300-500 доларів США він «гарантував» можливість не відвідувати військову кафедру протягом навчального семестру. Сума залежала від кількості пропущених занять.

За оперативними даними, за один навчальний семестр, завідувач отримував близько 10-15 тисяч доларів США.

Внаслідок цього, здобувачі вищої освіти не отримували в повному обсязі необхідні навички за відповідними військово-обліковими спеціальностями, що потенційно могло призвести до зниження обороноздатності нашої країни.

Крім цього, за даними спецслужби, завідувач кафедри вимагав хабарі за позитивне складання іспиту під виглядом донатів на ЗСУ. Отримані гроші ймовірно привласнював.

Правоохоронці затримали хабарника «на гарячому» відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання неправомірної вигоди.

Фігуранту справи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання стосовно обрання йому міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії.

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники СБУ в Закарпатській області спільно зі слідчими ГУ Нацполіції в Закарпатській області за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури.

Пресслужба УСБУ в Закарпатській області