icon clock11.10.2023
icon eye56
Політика Фото

На Закарпатті будуть виявляти та карати корупціонерів

Боротьба з корупцією та злочинами, пов’язаними із розкраданням бюджетних ресурсів, – головна тема наради з правоохоронним блоком регіону.
Цей напрямок завжди був одним із найважливіших, тож координація роботи всіх правоохоронців стосовно запобігання, виявлення і припинення протиправної діяльності, пов’язаної з корупцією в області, відіграє ключову роль для досягнення результату.
Нарада з усіма керівниками правоохоронних органів відбулася під головуванням голови Закарпатської ОВА Віктора Микити.


«Заслухав кожного керівника щодо результатів роботи в поточному році та прогнозів розвитку оперативної обстановки за напрямками. Підрозділи СБУ, Нацполіція, ДБР, БЕБ, прокуратура та інші – ґрунтовні доповіді, масштабна робота та результати, які вказують кожному чиновнику чи посадовій особі, що покарання за злочин буде неминучим. Дякую колегам за спільну, ефективну і скоординовану роботу.
Уподовж року закарпатці чули про гучні затримання чиновників у нашому регіоні, які привласнювали чи розтрачували державні кошти, давали чи отримували хабарі, зловживали впливом, незаконно збагачувалися та багато іншого.
У 2023 році правоохоронці задокументували збитків на більш ніж 100 млн грн. Це вражаюча цифра, яка свідчить лише про одне – для окремих чиновників та посадовців війна десь далеко, а на першому місці – власна нажива. Вони вважають, що подовжують працювати в корупційній архітектурі, котру будували десятиліттями. Але це хибне уявлення, і це відчує кожен з таких ділків незалежно від строків давності», – розповів Віктор Микита.
«Дав доручення сформувати при обласній військовій адміністрації робочу групу «Прозорість та підзвітність», до якої увійдуть представники правоохоронних органів, НАБУ й інших антикорупційних інституцій. Буде сформовано пакет пропозицій для всіх, хто витрачає кошти платників податків, щодо публічного звітування про використані ресурси. Упевнений, що кожен чиновник, який не займається корупцією, зможе публічно пояснити доцільність витрат», – додав керівник краю.