icon clock01.09.2022
icon eye95
Фото Цікаве

На її полотнах – краса рідного краю

У вистаковій залі «Імпасто» відкрилася персональна виставка живопису молодої художниці з Берегівщини Ярослави Катран. Вона родом із Міжгірщини. Закінчила Закарпатську академію мистецтв та працює як вільна художниця.
Понад тридцять робіт представлені на виставці – це переважно пейзажі з карпатськими мотивами, міські пейзажі та натюрморти. Тендітна манера виконання створює на полотнах неймовірну атмосферу затишку, спокою і рівноваги. Звертає на себе увагу тим, який прекрасний рідний край, земля, яка дає нам сили жити і творити.
«На даному етапі мене захоплюють рідні краєвиди, краса природи, захопливі куточки міста – те, що наповнює мою душу з дитинства. Який творчий шлях оберу далі? Все залежить від вражень, які чекають попереду…», – коментує свою виставку художниця.
Ярослава Катран із 2018 року брала участь у виставках в Берегові, Львові, Мукачеві, Ужгороді.


З відкриттям виставки художницю вітали: харківський художник Олег Омельченко, який віднедавна проживає у Виноградові, молодий митець Владислав Беланінець та інші.
Мистецьке свято прикрасили народні українські пісні у виконанні талановитої співачки, студентки Київської академії музики ім. Глієра Діани Гурової.
Виставка триватиме місяць. Запрошуємо всіх поціновувачів образотворчого мистецтва на захоплюючий вернісаж.

Валентина КОСТЬО