icon clock02.08.2019
icon eye18
Політика Фото

На Виноградівщині реформують лікарню: ці та інші важливі рішення 31-ої сесії районної ради

Вагомі рішення для життєдіяльності району були прийняті на черговому сесійному засіданні Виноградівської районної ради 26 липня.
Одностайно районні обранці підтримали рішення про реорганізацію районної лікарні, чим дали старт реформуванню медичного закладу. Так, Виноградівська районна рада вступила в права засновника лікарні, що надасть можливість найближчим часом перетворити установу в комунальне некомерційне підприємство. Утворити реорганізаційну комісію доручили голові районної ради.
Як зазначив керівник ради Віталій Любка, рішення неабияк важливе для району, адже дозволить лікарні з 1 січня 2020 року отримувати фінансування через Національну службу здоров’я. У протилежному випадку, для районного бюджету утримання закладу мало б серйозні негативні наслідки.
Варто відзначити, що на Закарпатті лише у Виноградівському районі досі не реформована лікарня. Ситуація тут ускладнилася тим, що засновником лікарні була райдержадміністрація − зазвичай лікарні є комунальними закладами місцевих рад і розпочати процедуру перетворення набагато простіше.
Також депутати внесли зміни до районного бюджету − розподілили вільні лишки та прийняли цільові субвенції. Відтак кошти були направлені на освітню сферу та охорону здоров’я, вивезення сміття з населених пунктів, соціальні виплати, співфінансування інвестиційних проєктів та заробітну плату, ремонт доріг тощо.
Близько 48 млн. грн. спрямовано на освітню галузь району. Зокрема на облаштування внутрішніх вбиралень у школах; забезпечення «нової української школи»: закупівлю дидактичних матеріалів для учнів початкових класів, сучасних меблів, музичних інструментів та комп’ютерного обладнання, мультимедійного контенту тощо. Так, 1 млн. 593 тис.грн направлено на придбання шкільного автобуса.У розпорядженні районного інклюзивно-ресурсного центру також буде спеціальний автомобіль, на його закупівлю виділено майже 1 млн. 207 тис.грн.
Окрім того, 480 тис. грн. виділено на виплату заробітної плати органам місцевого самоврядування, понад 17 млн. грн. з місцевого та державного бюджетів направлено на ремонт доріг району, 595тис. грн. − на вивезення твердих побутових відходів з населених пунктів. Також депутати спрямували 400 тис. грн. на придбання медикаментів, 1,5 млн. грн. − на капітальний ремонт операційного блоку хірургічного відділення районної лікарні. Службовий автотранспорт буде придбаний для медичних працівників амбулаторій у сільській місцевості, на це направлено 3,5 млн. грн.
Також районні обранці затвердили Положення про конкурс на посаду  керівника закладу загальної середньої освіти. Тож, відповідно до норм чинного законодавства, директорів шкіл району призначатимуть за конкурсом. Заслухали інформацію керівника Берегівської міської прокуратури, погодили тарифи на послуги з вивезення побутових відходів, затвердили ряд районних програм та внесли зміни до деяких з них, розглянули майнові питання. Звітування районної державної адміністрації по здійсненню делегованих районною радою повноважень депутати зняли з порядку денного сесії, адже в.о. голови Виноградівської РДА Наталія Костелеба-Веремчук з невідомих причин була відсутня на засіданні.
Насамкінець очільник ради Віталій Любка подякував депутатському корпусу за оперативну та плідну роботу, завдяки чому вдалося вирішити нагальні питання.
Виноградівська районна рада