На великому базарі діє винний ряд

У переддень Дня міста у Виноградові пройшов перший винний базар. Започаткували його депутати Виноградівської міської ради Святослав Гал та Сергій Кус. Втілили задум на великому базарі під дахом, де їм виділили цілий ряд. Винороби вишикували у ряд пляшки нектару сонця. Перехожі мали змогу перед тим як придбати пляшку продегустувати напій богів. Красувалися на прилавку і вишукані виноградні грона – смачний та корисний десерт для будь-якого застілля. До них долучилися і народні майстрині з громадської організації «Виноградівські пацьорки», котрі, окрім сувенірів та прикрас, продавали оригінальні ящички для винограду і пляшки для вина, оздоблені у техніці декупаж.
– Тут виноградарі та винороби мають змогу похвалитися своєю, так би мовити, роботою. Наразі учасниками першого винного базару є Сергій Кус, Михайло Талабіра, Михайло Шаланкі, Йосип Фуделла, Василь Розгоні, Федір Павлишинець. Саджанці винограду подали Іван Марушка та Вадим Попович. Також на виставці представлені грона близько двадцяти сортів винограду з Чорної Гори та сусідніх сіл району. Започаткували ми винний базар неспроста, адже, саме таким чином прагнемо популяризувати працю виноградарів і виноробів, а головне – зайвий раз підкреслити статус району і вкотре підтвердити назву міста Виноградів, символом якого є саме виноград. Таким чином ми закликаємо людей не забувати працю прадідів – вирощувати виноград. Приємно, що всі присутні висловили бажання виходити на базар із вином кожного четверга. Сподіваємось, що найближчим часом цей ряд носитиме назву «Винний». Адже, з 1262 року у привілеях королівського міста зазначено про організацію базару і можливість продажу винної продукції саме по четвергах. Ми щиро вдячні керівництву ПП «Ринок» за надану можливість популяризації нашого бренду, – зазначив, коментуючи даний захід, організатор, депутат Виноградівської міської ради Святослав Гал.

«Виноробство – це не бізнес, це хобі, яке приносить задоволення, коли чуєш схвальні відгуки людей. Сучасний світ пропонує всім нам всілякі розваги, але, тим не менш, кращий і, мабуть, найдоступніший спосіб релакснути після важкого буденного дня, це – винайдений століття назад напій. Майже кожен із нас може насолодитися келихом якісного вина, яке зніме будь-який стрес, немов за помахом чарівної палички», – написав на своїй сторінці у соцмережі винороб, організатор, депутат Виноградівської міської ради Сергій Кус. І це дійсно так, адже про цілющі та тонізуючі властивості вина відомо з давніх-давен. Тож, пийте вино і будьте здорові!

Наталія Кобаль
Фото Івана Буркала