На лікування Сашка Костроби вдалося зібрати понад 70 тисяч гривень

Третього грудня у міському будинку культури відбувся щорічний благодійний концерт, приурочений до Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями. Вже стало доброю традицією для учнів та викладачів Неветленфолівської дитячої школи мистецтв у співпраці з благодійними фондами «Едьмашерт» (Угорщина) та «Виноградів» за підтримки Виноградівської райдержадміністрації щороку долучатися до однієї мети – творити добро. До цієї благородної акції з кожним роком долучається все більше людей. Цього разу у залі свої полотна на продаж виставили й митці Виноградівщини, половина з отриманої суми за картини вони також пожертвують на благодійність.
Всі кошти, які назбирали під час благодійного заходу, будуть направлені на лікування важкохворого маленького Сашка Костроби із села Сасово.
На захід завітали почесні гості – в. о. голови Виноградівської РДА, депутат Закарпатської обласної ради Наталія Костелеба-Веремчук, її заступники Єва Данич та Віктор Жупанин, керівник апарату РДА Ігор Вантюх, а також консул генерального консульства Угорщини в Ужгороді доктор Атілла Корош та консул консульства Угорщини в Берегові Мігай Беке.
У переповненому залі, на жаль, не було маленького Сашка та його батьків, адже вони перебувають у лікарні. Півторарічний хлопчик з усіх сил бореться за своє життя. Батьки на межі відчаю і благають допомогти врятувати їхнього єдиного синочка. У хлопчика важка хвороба – нейробластома заочеревинного простору (злоякісна пухлина). Зараз батьки з дитиною перебувають у відділенні дитячої онкології Національного інституту раку в Києві. У мами пологи були патологічними. Тож після народження її з немовлям відправили в обласну дитячу лікарню Мукачева. Періодично мама привозила туди Сашка на медогляд, під час одного з яких лікар помітила, що в хлопчика дуже великий животик. Мама думала, що це через те, що в дитини хороший апетит. Але медики після обстеження виявили дві пухлини – у черевній порожнині та грудній клітці. Наразі Сашко проходить курс хіміотерапії, потім – операція, після якої знову високодозна хімія. Батьки знаходяться з синочком, оскільки він потребує постійного догляду. Мама хлопчика – кругла сирота, а у тата є лише мама – інвалід ІІІ групи. Тож вони просять небайдужих людей підтримати Сашка у боротьбі з раком.
– Сьогодні ми зібралися в цьому залі, щоб зробити благородну добру справу. Впевнена, що тут зібралися милосердні, щирі люди, з добрими серцями з однією метою – підтримати молоду сім’ю Костробів з Сасова, яких спіткало горе – в них важко захворіла дитина. Щиро сподіваюся, що нам вдасться не тільки зібрати певну суму коштів, але й розповісти про маленького Сашка та його велике бажання жити якнайбільшій кількості людей, котрі, можливо, теж не залишаться осторонь та внесуть свій вклад задля одужання цього маленького дива», – наголосила в. о. голови райдержадміністрації Наталія Костелеба-Веремчук.
З вітальним словом виступила директор Неветленфолівської дитячої школи мистецтв Наталія Кіраль, котра сказала, що багато людей потребують підтримки і серед них чимало діточок, але завдяки нашій підтримці, любові до ближнього ми змінимо наш світ і бід стане менше. Побажала всім бути добрішими і милосердними, тоді ми зможемо подолати хвороби і біди.
Вітальною піснею розпочали свій виступ учасники концерту. А далі юні таланти та їхні викладачі порадували присутніх надзвичайними колективними та сольними номерами, які глядачі зустрічали бурхливими оплесками.
Наприкінці благодійного заходу лічильна комісія завершила підрахунок коштів. «Спільними зусиллями організаторам благодійної акції вдалося зібрати 72 220 тисяч гривень, які буде переведено на банківську картку батьків хворого Сашка, – висловлюючи щиру подяку всім добродіям за милосердність, благодійними фондами «Едьмашерт» та «Виноградів», а також учням та викладачам Неветленфолівської ДШМ сказала Наталія Костелеба-Веремчук.
Дійсно, благодійність, милосердя і людське добро – це величезна сила, яка здатна творити дива.
Любов ТОКАЧ