icon clock23.03.2023
icon eye42
Політика Фото

Микита: Закарпаття є прикладом для інших областей щодо співпраці з регіонами Євросоюзу

Наразі регіони України мають велике значення у роботі всього державного механізму. Сильні регіони – сильна держава. Тому значна увага приділяється майбутньому саміту за участі керівників областей та міст України.


Цього тижня у Львові за дорученням керівництва країни разом із членами Палат Конгресу зібралися керівники регіонів та багатьох міст України, щоб обговорити питання порядку денного майбутнього саміту.
Як відомо, саме голову Закарпатської ОВА Віктора Микиту обрали головою Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад, тому він разом із міським головою Львова Андрієм Садовим на засіданні у Львові об’єднали зусилля і запропонували спільний формат дій. Саме наші регіони, до прикладу, можуть запропонувати іншим регіонам, як шукати партнерів у країнах Євросоюзу.
«Закарпаття та Львівщина – лідери за рівнем взаємодії і співробітництва з містами й регіонами-побратимами країн ЄС. Це партнерство допомогло вистояти в перші дні повномасштабної війни, прийняти мільйони вимушених переселенців, підтримати армію, області, де велися активні бойові дії, та багато іншого.
Саме тому важливо передати цей досвід, допомогти іншим містам і регіонам налагодити власні зв’язки, підписати угоди про співпрацю та реально й ефективно взаємодіяти за всіма можливими напрямками розвитку. Життя показало, що завдяки такій комунікації можна не тільки генерувати проєкти, а й рятувати життя», розповів керівник Закарпаття Віктор Микита.