icon clock19.01.2017
icon eye30
Культура Фото

«Молоді волохи» колядували для вихованців Виноградівського дитбудинку-інтернату

Традиційно, 14 січня, у  день Василія Великого ми святкуємо й прихід Нового року за старим стилем. Це ще один великий празник новорічно-різдвяних свят, який передує третьому – Водохрещу. Аби ці радісні дні запам’яталися кожній людині, постаралися й учасники колективу Новоселицького будинку культури (керівники Марія та Іван Рацини). Колектив виконує прекрасну місію – зберігає традиції, що залишили нам предки, а також справжні перли – стародавні колядки. В цих невеликих різдвяних дійствах розповідається про визначну подію та прославлення осіб Святої ночі, яка принесла нам найрадіснішу і найголовнішу вість – народився Спаситель світу. Новоселицькі «Молоді волохи» щороку ходять із колядками, даруючи мешканцям району насолоду та радісну звістку. Адже першими сповісниками народження Христа були пастирі, в яких і перевтілилися хлопці. А ще тут були Дід із Бабою, котрі постійно сперечаються і сваряться, тим самим звеселяють оточуючих.
Цього разу колядники з бетлегемом завітали до вихованців Виноградівського дитбудинку-інтернату №3 і продемонстрували,  як колядують у гірському селі з діда-прадіда, прославляючи Господа Ісуса Христа.
До слова, це не перший приїзд гостей з Новоселиці, котрі запевнили, що ще не раз даруватимуть свою творчість вихованцям закладу. В свою чергу, від імені адміністрації дитбудинку-інтернату та всіх присутніх, щиру вдячність за чудовий подарунок учасникам художньої самодіяльності висловила заступник директора Ольга Коцур, наголошуючи, що завдяки таким аматорам сцени, українські традиції живуть і будуть жити.
Любов ТОКАЧ