icon clock17.02.2017
icon eye22
Культура Фото

Ми шануємо їхній героїзм і віддаємо їм належну шану

15 лютого у Виноградові, на площі Миру, біля пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам  відбувся урочистий мітинг з нагоди відзначення 28-ої річниці виводу радянських військ з Афганістану, в якому взяли участь представники місцевої влади, воїни-афганці, воїни-учасники АТО, ветерани війни і праці, військовослужбовці, представники райвійськкомату, громадських організацій, трудових колективів та учнівська молодь.
В своєму виступі перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Костелеба-Веремчук, зокрема, зазначила:
– Імена тих, хто не повернувся і загинув у тій війні, назавжди викарбувані на цьому камені. І сьогодні ми віддаємо їм шану. Натомість ті, які повернулися з війни, потребували і зараз потребують особливої уваги від держави. Сьогодні, на жаль, у нашій країні важкий час –  сотні наших українців беруть участь в антитерористичній операції. Але ми не повинні забувати й про подвиг воїнів-інтернаціоналістів і віддати їм належну шану. Сьогодні, в пам’ятний для вас день, шановні воїни-інтернаціоналісти, бажаємо вам всім міцного здоров’я, довгих років життя, великої шани людської і божого благословення.
Затим до присутніх на урочистому мітингу  звернулися в.о. Виноградівського міського голови Василь Ціцей та голова районної спілки ветеранів Афганістану, воїнів-інтернаціоналістів Олександр Палош.Відтак за активну громадську позицію та участь у військово-патріотичному вихованні молоді і з нагоди 28-ої річниці виводу радянських військ з Афганістану та дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав грамотами райдержадміністрації і міської ради, а також медаллю «За заслуги» було нагороджено ряд воїнів-інтернаціоналістів.
Насамкінець учасники урочистостей поклали кошики квітів до пам’ятного знаку  воїнам-інтернаціоналістам. Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять воїнів, загиблих під час бойових дій на території інших держав та воїнів, які загинули під час  антитерористичної операції на Сході України.
Ганна КОБАЛЬ