Мед – солдатам АТО

В минулій публікації з Руху підтримки закарпатських військових – Виноградів ми розповідали про те, що завдяки меценатам у напрямку на Маріуполь „поїхали” волонтерські бензопили, а вже 2 березня на нашій сторінці у Фейсбуці появився фотозвіт доставки цих пил бійцям третього батальйону 14-ої бригади. А ще через три дні ми відправили бензопилу і колун для бійців із 25-ої бригади, які зараз перебувають на Яворівському полігоні, а також замовлену колінну ресору і генератор для бійців «Айдару». На „новій пошті” до наших регулярних малих і великих посилок вже давно звикли, ми стали їх постійними клієнтами.

Одночасно із відправками замовлень, ми продовжуємо акцію „Добро жменями”, авторами якої здебільшого є учнівська молодь. Бо київський благодійний фонд „ОВЕС” продовжує збір та утилізацію пластикових кришок для подальшої переробки та виготовлення протезів і їх частин для воїнів АТО. Діти і небайдужі мешканці району шукають їх у контейнерах та місцях збору кришок у торговельних мережах, на берегах річок та у громадських місцях. За останній час їх назбирали і принесли з Новосільського та  Оклігедьського НВК, із Вилоцької ЗОШ №1, Горбківської, Новоселицької, Пушкінської, Буківської, міської ЗОШ №4, Виноградівської гімназії, Королівської ЗОШ №2, Шаланківської, Матіївської, Тросницької, Королівської ЗОШ №1, Чорнотисівської, Теківської, Широцької ЗОШ І-ІІ ступенів. Не залишаються байдужими до цієї акції і міські теліжанки – кришечки назбирали і передали волонтерам Підлісна Альона (тисячу штук!), Турзай Магдалина, Качала Ганна, Катерина Гусар, Олена Савка, а також городяни Тетяна Ковач, Артур Лайпанов. Наш постійний меценат Віктор Заріцький знову передав солдатам 10 блоків цигарок і каву. А ще дві теліжанки – Ганна Клюса і Марія Клімова зв’язали для військовослужбовців АТО теплі шкарпетки (перша ще й 100 гривень пожертвувала). А Катерина Матяш купила і передала 6 нових трусів і три мотки ниток для шкарпеток. Із ТОВ „Мільтекс-Україна” знову передали відходи виробництва. А Ганна Черничко вдома нарізала великий пакет стрічок і принесла в офіс. Небайдужа городянка принесла для військових чайник.

Окрім цього, ми видали мобілізованому 80-ої десантної бригади Роману Михайліву літню форму і берци. Учаснику антитерористичної операції Володимиру Іванчо із Сасова видано берци, форму, дві теплі кофти, чотири пари шкарпеток, стельки, теплі штани, рукавиці, берет, батарейки, зубну пасту, станки і крем для бриття, мило.

Порадував вчинок учасника АТО Святослава Кондратюка: він передав волонтерам чотири пари берців і форму.

І ще одна приємна подія: волонтерам передзвонив голова спілки бджолярів Виноградівщини Володимир Тупиця і повідомив, що члени їх об’єднання  також хочуть долучитися до допомоги військовослужбовцям: Олександр Керечан з Олешника, Іштван Югас із Фертешолмаша, Вінце Богов із Великої Паладі, Петро Джуга, Сергій та Іван Габрини із Горбків, Степан Попович, Віктор Обербіхлер,  Олег Маринич з Виноградова і сам голова спілки передали  солдатам по баночці меду, всього 11 літрів.
Мальвіна САВИНЕЦЬ, волонтер