icon clock01.07.2016
icon eye22
Культура Фото

Майстри хенд-мейду радували своїми виробами

Протягом червня місяця (по п’ятницях і суботах) члени мистецької громадської організації «Виноградівські пацьорки» провели третю однойменну ярмарку у Виноградові. Тож традиційно у пасажі між вулицями миру та Шевченка було яскраво та різноманітно від представленої продукції. Навіть, якщо ви не купите у майстрів виріб (хоча, дивлячись на асортимент, важко уявити, що пройдете повз), то зможете насолодитися майстерністю їхніх умілих рук. Адже кожна представлена робота особлива і неповторна, оригінальна і цікава. Такий авторський сувенір – це подарунок на будь-який випадок життя. Отримати його зміг кожен, хто хоч раз побував на ярмарку.
Свої вироби представили відомі народні умільці, яких вже впізнають і роботи котрих користуються популярністю, бо є свого роду візитівками нашого краю, а також початківці, котрі мають велике натхнення творити власними руками. Тут є вироби з глини, бісеру, орігамі, фітокомпозиції, авторські ляльки, вишивка, мило ручної роботи, картини тощо. До прикладу, сувенірні роботи з глини члена національної спілки майстрів народного мистецтва Ольги Гал давно користуються попитом у туристів та гостей Виноградівщини. Щоразу майстриня намагається прислухатися до побажань потенційних покупців та ще більш удосконалювати їх. Популярні роботи у стилі канзаші голови ГО «Виноградівські пацьорки» Ірини Іжганайтіс. Їх охоче підбирають для своїх маленьких красунь мами, приглядаючи і собі модну річ. Така краса може доповнити і підкреслити вашу індивідуальність та витонченість. А витвори з бісеру Тетяни Ворон, вишивки Ганни Пойдин, екібани Марії Олашин, мило ручної роботи Олени Боднар, витвори рук Наталії Копинець, Люби та Тетяни Шпак, оригінальні приколки та віночки Світлани Гаджеги не залишать байдужим жодного. Вони неперевершені і по-особливому шляхетні. Тим паче, що майстрині охоче виготовлять виріб на замовлення. Адже вироби ручної роботи надзвичайно індивідуальні, куди кожна майстриня вкладає своє тепло і ніжність жіночих рук, а головне – талант, яким наділила їх природа.
Зізналися майстрині, що вже давно мріють відкрити сувенірний кіоск, де кожен охочий зміг би придбати виріб, не чекаючи чергового ярмарку. До слова, наступний ярмарок «Виноградівські пацьорки»  планують провести у серпні цього року до Дня міста.
Любов ТОКАЧ