Людська доброта не має меж

Минулого тижня в оновленому залі міського будинку культури відбувся благодійний концерт «Почуй мене», на якому зірки українських талант-шоу співали для маленької дівчинки Емілії Матішинець із Пушкіна. Підтримати донечку прапорщика 128 окремої гірсько-піхотної бригади Юрія Матішинця і подарувати радість повноцінного життя прийшли численні глядачі.

За велінням долі Емілії випало важке випробування – дитина обмежена у людському спілкуванні, а саме страждає від двосторонньої нейросенсорної глухоти. Для того, щоб подарувати дівчинці можливість почути голос неньки, тата, звуки оточуючої природи, необхідна дороговартісна операція. Адже кохлеарний імплантат лише на одне вушко коштує понад 800 тисяч гривень. Таких грошей родині самотужки не зібрати.

Допомогти цьому маленькому янголятку до Виноградова приїхали учасники телевізійних талант-шоу «Голос країни» та «Х-фактор» вокалісти Марта Малишняк, Іван Пилипець, LAVIKA, Дмитро Бабак, Вікторія Колосова, а також танцювальний колектив із Берегова «Стріт денс». Вони виступили з чудовою концертною програмою, в якій пролунали сучасні композиції та відомі хіти. Надзвичайно вразило те, що разом із виконавцями та дітьми на сцені кружляла маленька Емілія, своїм крихітним сердечком відчуваючи звуки її величності музики.

У фойє будинку культури розгорнулася виставка-продаж картин місцевих художників творчого об’єднання «Мистецька Угоча» Карла Керечанина, Василя Гудана, Федора Сільваші, Івана Токача, Валентини Костьо, Івана Гецка та Павла Кутлана, 50 відсотків від продажу яких передано родині Матішинець.

Під час благодійного концерту було зібрано 33 тисячі 22 гривні та 100 євро. Ця сума є вагомим внеском у скарбничку для придбання імплантату. Збір коштів продовжується. Адже кожна пожертвувана гривня дає надію Емілії на повноцінне життя. Мама Вікторія Матішинець щиро подякувала організаторам і учасникам благодійного концерту, зокрема, райдержадміністрації, районній раді, БФ «Виноградів», волонтерам Руху підтримки закарпатських військових – Виноградів, переселенці з Донбасу Вікторії Колосовій, а також всім присутнім, хто долучився до благородної справи і прийшов з бажанням творити добро. Адже людська доброта не має меж…
Любов ПЕЛЕХАЧ