icon clock10.12.2020
icon eye37
Фото Цікаве

ЛІТОПИС ГАЗЕТНИМ РЯДКОМ

«Новини Виноградівщини» – найстаріше громадсько-політичне видання району, яке вже протягом 75 років на своїх шпальтах відображає славну історію нашого неповторного виноградного краю. Чесні новини, неупереджені коментарі, різні точки зору, невигадані життєві історії, об’єктивне висвітлення минулого і сучасного, цікаві інформації та корисні поради, – про це та багато іншого ви можете прочитати в нашій газеті. Пропонуємо короткий екскурс у минуле, щоб нагадати нашим читачам про події, які висвітлювалися у газеті в різні роки.

1962 рік
У суботу, у Виноградові відкрилося нове підприємство. Це великий двоповерховий корпус на центральній вулиці міста. Верхній поверх торгівельного дому відведений під універмаг. На першому поверсі будівлі розміститься ресторан «Тиса». На будівництво нового торгівельного підприємства, який є одним із кращих в області, витрачено 113 тисяч карбованців і на обладнання його найновішим устаткуванням – 5 тисяч.
27 лютого.
1969 рік
Днями трудящі нашого району були свідками цікавого марафонського пробігу, присвяченого 25-річчю визволення Закарпаття.
28 жовтня.
Районний центр одержав чудовий подарунок – на вул. Радянській виросла красива двоповерхова споруда – побутовий комбінат «Світанок».
29 листопада.
1970 рік
Розпочато Всесоюзний перепис населення.
17 січня.
Відбулися вибори народних суддів Виноградівського районного суду. Народними суддями обрано Мелеш Марію Михайлівну та Софілканича Івана Івановича.
15 грудня.
1975 рік
Позавчора в районному будинку культури відбулися урочисті збори трудящих міста, присвячені Міжнародному жіночому дню – 8 Березня. Їх відкрив короткою вступною промовою голова райвиконкому А. М. Козак.
8 березня.
1980 рік
Три дні в нашому районі перебувала делегація з Кошіцького округу Східно-Словацького краю ЧССР. За підсумками інтернаціонального соціалістичного змагання підвиноградівський колгосп «Жовтнева перемога» визнаний переможцем…
9 квітня.
1985 рік
З 27 липня по 3 серпня в Москві відбудеться ХІІ Всесвітній фестиваль молоді і студентів.
9 квітня.
Кілька років тому в колгоспі «Прикордонник» була створена жіноча команда з хокею на траві. Крім дівчат з Петрова, ним займаються їх ровесниці з Дякова, Старого Клинова, Нового Клинова, Великої Паладі.
1 червня.
1990 рік
Першими в сільській місцевості оцінили зручності користування дешевим і екологічно-чистим природним газом жителі Вербівця.
7 червня.
Модельєри Виноградівської взуттєвої фабрики розробили 75 нових моделей взуття, які затверджено на художній раді на головному підприємстві в Ужгороді. А на оптово-промисловій ярмарці, що проходила в Запоріжжі, вони відзначені як перспективні по напрямку моди-91.
3 липня.
У районної газети нова назва. Замість «Прапора комунізму», який з 28 жовтня 1956 року замінив «Сталінський прапор», з 1 січня 1991 року читачі одержуватимуть «Новини Виноградівщини».
23 жовтня.
2000 рік
Минулої неділі відбулося відкриття табору в санаторії-профілакторії «Теплиця». Тут відпочинуть за зміну 75 дітей з соціально незахищених сімей – починаючи від сиріт і кінчаючи так званими важкими підлітками.
6 липня.
Місцем проведення справді святкового заходу став спортзал петрівського стадіону. Подією, з нагоди якої влаштовувалися урочистості, може гордитися не тільки місцеве населення. А весь район, навіть область. Тут відбулося вручення фольклорному ансамблю Петрівської ДШМ почесної нагороди – Європейського призу за народне мистецтво.
9 вересня.
2006 рік
Днями у Виноградові відбулася подія, яку чекали впродовж двох років: підписано договір на співпрацю між районною радою і австрійською фірмою «AVE».
7 жовтня.
2010 рік
85 років тому в Севлюші урочисто відкрили пам’ятник Олександру Духновичу.
5 червня.
Напередодні Дня знань чудове свято відбулося у Дротинцях – урочисте відкриття нової сучасної школи, яку подарувала місцева влада школярам.
4 вересня.
У Тисобикені відкрили реконструйовану водозахисну дамбу.
27 листопада.
2013 рік
У Виноградові відкрили пам’ятник велосипеду.
4 травня.
Фотовиставка сучасних досягнень архітектури відкрилася у палаці Перені
7 вересня.
2014 рік
Україна у вогні. Події Майдану. Пам’ятний знак воїнам-інтернаціоналістам відкрили у Виноградові.
22 лютого.
Газета знайшла ще одного січовика.
15 березня.
Безкорисливість волонтерів варта пошани.
13 грудня.
2016 рік
Президент створив раду з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова.
27 лютого.
Унікальна та неповторна Боржавська вузькоколійка вже 108 років функціонує на територіях Виноградівського та Іршавського районів.
2 квітня.
2018 рік
Дві події – в один день. У четвер у двох селах сталися визначні історичні події – у Боржавському відкрили дошкільний навчальний заклад, а у Великих Ком’ятах – пункт Виноградівської станції екстреної медичної допомоги.
13 січня.
Золота сторінка в літописі ФК «Севлюш».
17 листопада.
2019 рік
Створення власної незалежної церкви – ще один акт державної незалежності України.
19 січня.
До 80-річчя проголошення Карпатської України. Красне поле. Історична пам’ять.
16 березня.
Заряд ініціатив у нас ще є. Відбулася ХІ звітно-виборна конференція районної організації ветеранів України.
28 вересня.
Бо не хлібом єдиним живе людина…
9 листопада.
Фруктовий езон-2019 – як вродили екзотичні фрукти на Чорній горі.
21 грудня.