icon clock17.03.2016
icon eye34
Спорт Фото

«Леви» з Королева – кращі регбісти краю

Лише наприкінці лютого у оновленому спортивному залі с. Онок стартував перший обласний чемпіонат з регбі, а початок весни вже ознаменувався юними чемпіонами. 15 хлопчиків та дівчаток – учнів 5-7 класів Королівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 полюбляють грати у футбол та волейбол, а цьогоріч разом із тренером Анатолієм Яковлєвим вирішили освоїти новий для Закарпаття вид спорту – регбі-тег. І результати кількатижневих тренувань приголомшили всіх.

– Ви – першопрохідці з цього новаторського у нашому краї виді спорту. Та за такий короткий час тренувань вже встигли принести нашому району стільки очок, скільки деяким спортсменам не вдається за роки тренувань. Мене переповнювали гордість і радість за вас, коли чув слова вітання та шани на вашу адресу від керівництва області. Сам голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль та голова обласної федерації з регбі Федір Шандор доручили мені почесну місію – вручити нагороди «Левам» з Королева. Тож я щиро бажаю нашим юним та перспективним регбістам подальших успіхів та перемог. Бажаю не полишати спорт, розвиватися у різних його видах і дбати про хорошу фізичну форму, – сказав голова Виноградівської РДА Михайло Русанюк, вітаючи юних чемпіонів.

Відтак Михайло Михайлович вручив грамоти «За перше місце у першості Закарпаття з регбі-тег серед юнаків та дівчат 2003 р. н. і молодші» та подарунки Вікторії та Богдані Бурча, Івану Талабірчуку, Богдану Роману, Денису Кушніру, Тетяні Кочіш, Дмитру Костаку, Ярославі Павлюк, Анастасії Попович, Олексію Фрідану, Станіславу Коцану, Максиму Шкопитку, Олегу Довбаку, Камілі Лемак та Євгенії Швечіковій. За підтримку та розвиток новаторського виду спорту отримали подяки і тренер Анатолій Яковлєв та директор Королівської одинадцятирічки Валентина Гримут. З вражаючою перемогою привітали регбістів і начальник управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Василь Белень та начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Терезія Тодавчич.

За накритим солодким столом, ласуючи цукерками, «Леви» з Королева жваво обговорювали свою перемогу. Розповідали, як у напруженій боротьбі обіграли досвідчених ужгородських «Соколів», «Опришків», «Велетів» і «Корзо». Тішилися правильно обраною назвою команди: «Це наш тренер неспроста запропонував назвати команду «Леви», бо ж лев – цар звірів, переможець. Він нам також приніс перемогу, про котру навіть і не мріяли». І весь час перебування у залі засідань влади, юні регбісти не знімали з грудей золоті медалі і з промінчиками захоплення та гордості в щасливих дитячих очах споглядали на кубок першості, який так і виблискував під променями весняного сонця. Дасть Бог, ця їх перша перемога стане лише маленьким стартом до подальших омріяних висот. Хай щастить!
Наталія Кобаль