icon clock02.06.2016
icon eye19
Фото Цікаве

Кружляли з клоуном в танку і тістечка пекли веселі

Такого феєричного, багатого на конкурси та розваги свята у СП «Сандерс-Виноградів ГмбХ» ще не було. Адже цьогоріч керівництво підприємства вирішило до дня захисту дітей влаштувати для дітей своїх працівників незабутній день позитивних вражень та емоцій.
– На «Сандерс-Виноградів ГмбХ» діє «Кодекс захисту дітей», з юридичної сторони якого ми не маємо права використовувати дитячий труд. Не можна бути байдужими, якщо є експлуатація дитячого труда. Це дуже важливо, так само як соціально-психологічний бік цього питання. Адже ми маємо дбати про дітей і робити все для їх добробуту і щасливого дитинства. Тому, в якості психологічного стимулювання кращих працівників, ми завжди влаштовуємо празники для їх синів та дочок. Приміром, до дня матері для 11 сімей, в яких виховується 16 діток, організовували поїздку в Косино на термальні води. Цього разу вирішили зібрати разом 35 дітей із Виноградова (тут у нас швейний цех) та Іршави (пухонабивний цех). Будуть і конкурси та розваги, і накритий солодкий стіл. Таким чином підприємство започатковує добру традицію відзначення дня захисту дітей. Маємо ще багато планів та задумів, адже літо – час корисних та пізнавальних екскурсій, тож пізнаватимемо рідне Закарпаття разом, – розповіла нам технічний директор, начальник виробництва підприємства Ірина Котіна. Ірина Олександрівна привітала діток та їх батьків із цим чудовим святом і передала щирі побажання здоров’я та радості від директора підприємства Германа Зелмановича та фінансового директора Юхима Германовича Розенталів.

Першою несподіванкою для маленьких гостей стало «Старе місто» (саме там відбувалися гуляння) було те, що їм одразу видали фартухи та шапки школи юних кухарів і запропонували спекти веселі тістечка. Хлопчики та дівчатка від 3 рочків і старші з ентузіазмом та натхненням взяли в руки скалки і вперше в житті розкачували тісто, робили фігурки. Відтак на арені з’явилася весела клоунеса з Мікі Маусом із студії гарного настрою «Панда». Емоції вирували напрочуд позитивні: діти кружляли в танку, брали активну участь у всіх конкурсах та розвагах, співали пісеньки, ловили мильні бульбашки, а наостанок з допомогою батьків писали на повітряних кульках бажання і відпускали їх в небо. Найбільше просили миру та здоров’я, проте були й такі, що загадали отримати бажану іграшку, а одна 5-річна Софійка з Виноградова нашептала мамі на вушко написати справжнє дівоче бажання: «Принца на білому коні».

Доки діти розважалися, чудо-пічка випекла приготовлені ними тістечка. Спробувавши їх, хлопчики та дівчата констатували: «Смачніших в житті не їли». Ще б пак, це ж зроблені їх власними ручками. Кожен юний кухар отримав від шеф-кухаря медаль. Щасливими того дня були всі – і батьки, і діти. Батьки висловлювали слова вдячності керівництву за чудово організоване свято, а діти радісно вигукували, що фірма «Сандерс» – найкраща.
Наталія Кобаль