icon clock30.08.2019
icon eye39
Культура Фото

«Кришталеві грона-2019» запалили нові зірки

З 24 по 28 серпня у нашому мальовничому місті проходив ХХІ Міжнародний конкурс-фестиваль сучасної пісні і танцю «Кришталеві Грона-2019» ім. Андрія Гріги, організатором якого є Виноградівська міська рада, а генеральним спонсором новообраний депутат Верховної Ради України Владіслав Поляк.
Щороку конкурс збирає талановитих виконавців та хореографічні колективи з різних куточків нашої області, України та закордоння. На цьогорічний фест подали заявки 103 учасники, серед яких були представники України, а також Білорусі, Грузії, Греції, Ірану та Румунії. Виноградівщину представляли співачка Діана Гурова, а також учасники хореографічного колективу сучасної розважально-пізнавальної студії мистецтв «New Art».
У рамках фесту учасники не тільки виборюють призові місця у своїх вікових категоріях, а реалізовують вокальну і хореографічну майстерність, знаходять нових друзів, знайомляться із народними традиціями та неповторними природними красотами нашого виноградного краю, і, загалом, весело та насичено проводять час. Традиційною програмою заходів є вечір знайомств (до слова, щороку на це свято організатори готують сюрпризи – цьогорічний величезний торт вносили аж три здорові чоловіки), конкурс «Міс» та «Міні-міс» «Кришталевих грон», екскурсії визначними місцями краю, майстер-класи та творчі зустрічі з членами журі, директорами міжнародних та всеукраїнських фестивалів тощо.
Оцінює конкурсантів професійне журі у складі відомих музикантів, співаків, композиторів та продюсерів, серед яких Ян Костирко, Галина Белогур, Ерік Вайда, Олег Луців, Агнета Гриценко, а також багаторічний голова журі – Ірма Гвініашвілі з Грузії.
Отож, найвищі відзнаки – гран-прі конкурсу-фестивалю «Кришталеві грона -2019» цьогоріч вибороли у номінації «вокал» Валерія Хоменко з Білої Церкви, а «хореографії» – танцювальний колектив «Рондо» з міста Хуст. Варто відзначити й наших земляків, котрі достойно представили Виноградів на фесті, зокрема, співачка Діана Гурова виборола третє місце у своїй віковій категорії, дипломантом «Кришталевих грон» став хореографічний колектив студії мистецтв «New Art», юні солістки-танцюристки – Марія Вашкеба посіла 2 місце, а Кіра Гунцелізер – третє.
Відрадно, що неймовірно-феєричний творчий конкурс у нашому місті заслуговує лише на схвальні відгуки від численних його шанувальників та професіоналів, а учасники вважають його важливою планкою у своїй творчості, до якої вони намагаються крокувати кришталево…
Любов ТОКАЧ