icon clock01.09.2016
icon eye22
Культура Фото

«Кришталеві грона-2016» дивували незабутнім музично-кришталевим святом

Минулої неділі, у величний празник Успіння Пресвятої Богородиці, наш прекрасний Виноградів відзначив свій черговий день народження. У всіх храмах і церквах пройшли святкові богослужіння. На центральній площі міста та в парку Перені відбулися виставки-ярмарки майстрів хенд-мейду та народних умільців. А ввечері у переповненому амфітеатрі відбулося урочисте завершення ХVІІІ Міжнародного конкурсу-фестивалю сучасної пісні і танцю імені Андрія Гріги «Кришталеві Грона».
За доброю традицією, першим на сцену вийшов міський голова Степан Бочкай, котрий сердечно привітав усіх містян та гостей Виноградова зі святами, побажав їм процвітання та добробуту, добра і миру. Також очільник міста відзначив, що в цьогорічному конкурсі «Кришталеві грона» взяли участь понад 100 конкурсантів із-за кордону та різних куточків нашої країни.  Вони і маленькі, і дорослі, але їх об’єднала спільна любов – це музика. Подякував конкурсантам за їх талант і побажав великих творчих успіхів.
До слова, організатор фестивалю – міська рада доклала чимало зусиль, аби свято вдалося. Крім конкурсної програми гостям підготували чудову розважально-пізнавальну програму. На декілька днів наше місто по-справжньому стало рідною домівкою не тільки для учасників фестивалю, але й для членів журі, гостей та супроводжуючих. Етнічною ноткою став презент – домоткана сумка зі значком-емблемою фестивалю, яку отримав кожен учасник.
…І ось лунають звуки гімну «Кришталевих грон» у виконанні Агнети Гриценко, а на сцені з’явилися представники Білорусі, Молдови, Румунії, Угорщини, Польщі, Греції, юні таланти з Київської, Вінницької, Сумської, Хмельницької, Одеської, Донецької областей та Закарпаття і, звичайно, Виноградова.
А потім зал, стоячи, плескав, віддаючи свою велику шану і любов людині, яка заснувала цей конкурс. Це він – багаторічний директор конкурсу-фестивалю, талановитий музикант, член Національної Ліги українських композиторів Андрій Андрійович Гріга згуртував навколо себе однодумців і створив для всіх нас це надзвичайне свято музики і танцю.
Церемонія нагородження розпочалася із вручення спеціальних призів від Наталії Товт. Титул Міні-міс «Кришталеві грона-2016» отримала юна Констанція Сасе з Вінниці, а гостя із Херсона Аліна Костюк стала Міс-фестивалю. Цінні подарунки та дипломи із рук Степана Бочкая та Владіслава Поляка отримали переможці у своїх вікових групах. Відрадно, що серед дипломантів і наші землячки Даяна Оравець та Діана Гурова. Головним призом – гран-прі фестивалю «Кришталеві грона-2016» нагороджено: у хореографії – танцювальний колектив «Strong» із міста Вінниці, а у вокалі перемогла Катерина Сичевська з Білорусі. Дівчина зізналася, що втретє «штурмує» наш конкурс-фестиваль і ось нарешті їй вдалося підкорити його вершину.
Слід зауважити, що цьогоріч дійсно учасники були дуже сильними і добре підготовленими, тому членам журі довелося добряче попрацювати. Про це розповіла голова журі Ірма Гвініашвілі (Грузія) та член журі – викладач вокалу на телепроектах Х-фактор та «Україна має талант» Галина Голубєва (Київ). Остання наголосила, що вперше в нашому місті, але вражена нашою гостинністю, рівнем конкурсантів, аурою, яка панувала навколо протягом всіх днів, а такого смачного винограду ніде ще не куштувала. Містом тепла, сонця, творчості і добрих людей назвала наше місто Лариса Довят із Білорусі, наголошуючи, що музика не має кордонів, нехай там, хтось щось ділить, а ми, не дивлячись ні на що, будемо дружити, співати, творити, приїжджати один до одного в гості.
Головним спонсором фестивалю був депутат обласної ради Владіслав Поляк і центр здоров’я та краси «Олімп», спонсори – санаторій «Теплиця», ТОВ «Сандерс-Виноградів», готель «Виноградів», ТзОВ «Мільтекс-Україна», магазин-склад «Сніжинка», торгівельний центр «Рато», ТОВ «Платі Юкрейн Лімітед», «JJ-club», «АВЕ Виноградово», ринок «Центральний» та приватні підприємці. Це вони подбали, щоб кожен домінант отримав не лише диплом, а й цінний подарунок на згадку. Інформаційними партнерами заходу були ТРК «Виноградів» та «Новини Виноградівщини», інтернет-підтримка компанії «Експрес».
Гала-концерт був просто неперевершений. Сцена оснащена за останнім словом техніки. Кожен виступ артистів супроводжувався спец-ефектами та заставками. А рівень виконання номерів просто відмінний. Впевнена, що кожен, хто побував на цьому музично-кришталевому святі, отримав масу задоволення.
А на завершення святкових заходів головний спонсор подарував виноградівцям та всім гостям нашого найкращого міста надзвичайно дивовижний і барвистий феєрверк, який поставив символічну крапку «Кришталевим гронам-2016», одночасно запрошуючи на наступний фестиваль.
Любов ТОКАЧ