Краків надасть предметну допомогу нашим військовим  

Із самого початку російсько-української війни наші сусіди поляки одразу долучилися до волонтерської діяльності. Часто мікроавтобусами привозили гуманітарну допомогу до  штабу Руху підтримки закарпатських військових – Виноградів. А сьогодні координатор штабу Людмила Сворень поділилася з нами приємною новиною: на засіданні сесії міської ради у Кракові 41 депутат одноголосно ухвалили рішення про виділення Києву, Львову та Виноградову півмільйона польських злотих на закупівлю речей першої необхідності для наших захисників.

«Наші друзі депутати Краківської міської ради Андрій Гавранек та Томаш Маковскі порадили нам написати лист з проханням про допомогу нашій громадській волонтерській організації на ім’я мера Кракова. І ось маємо позитивний результат – на сесії міськради було затверджено програму трьох міст, якою виділено 0,5 млн PLN. Їх розділять на рівні три частини між містами Київ, Львів та Виноградів. Уже завтра нам привезуть першу партію гуманітарної допомоги: військову амуніцію, генератори, дрони і все, що потрібно для фронту», – зазначила Людмила Григорівна.

Отриману предметну допомогу одразу буде відправлено нашим захисникам на передову. Основна частина – для бійців 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.

Наталія Кобаль