Коли всі разом об’єдналися – це велика сила

У неділю, 29 вересня, на центральній площі нашого міста пройшов перший осінній благодійний ярмарок-аукціон «Заради життя». Цей захід проводився із дуже благородною метою – збору коштів на лікування маленького мешканця нашого району Сашка Костроби з Сасова, котрий мужньо бореться з важкою хворобою.
Організаторами його виступили сучасна розважально-пізнавальна дитяча студія «New Art» (Наталія Вейконь), «Рух підтримки Закарпатських військових – Виноградів» (Михайло Роман), міський будинок культури (Святослав Гал), студія «Панда» (Золтан Вайда), ГО «Я♥Виноградів», які подбали про те, щоб було цікаво для кожного, хто візьме в ньому участь.
Програма включала різноманітні розваги і цікавинки – атракціони, виставки-ярмарки, дитячу анімацію, карооке, а також розіграш призів. Завдяки тандему професійних ведучих Святославу Галу та Золтану Вайді благодійний ярмарок-аукціон пройшов надзвичайно захоплююче. А, щоб захід був ще більш яскравим подбали постійні партнери, талановиті і креативні Катерина Дувалко та Вікторія Ямкова. Велику допомогу в розповсюдженні-продажі благодійних квитків надали дівчата з групи «#НЕбайдужийВиноградів».
До проведення благодійного заходу також активно долучилися місцеві художники, майстрині-рукодільниці, підприємці та підприємства, навчальні, дошкільні та мистецькі заклади, громадські організації тощо.
Активними і постійними учасниками благодійних акцій є волонтери «Руху підтримки Закарпатських військових – Виноградів» мама й донька Ольги Гал та Мальвіна Савинець. Взяли участь у благодійному ярмарку-аукціоні працівники районного центру позашкільної роботи з дітьми, Екоцентру, книгозбірень, дошкільного закладу №9, учні та вчителі Королівської ЗОШ №2. Своїми витворами порадували талановиті майстрині хендмейду з «Виноградівських пацьорок». Постійну участь у подібних акціях беруть також працівники ДП «Виноградівське лісове господарство». Аби захід був би солодким та запашним подбали Неля Ходаківська, Сільвія Васильків, Оксана Лойя, а ще й соковито-смачним «Соки Драгуна». Свою продукцію на ярмарок привезли винороби та пасічники, неймовірно ароматні плоди з Чорної гори Наталія Мартишинець, а саджанці плодових кущів і дерев Олександр Марущак.
Крім цього, на аукціоні були представлені картини досвідчених митців (Олександр Шандор, Гелена Матій, Федір Сільваші, Іван Токач, Генці Тіводор, Маргарита Тегзе) та юних художників, роботи яких активно купувалися.
Не обійшлося і без музичних номерів. Свої творчі здібності продемонстрували колективи та артисти, зокрема, найменші учасники концерту, вихованці дитсадка №9, хореографічні колективи «Галактика», «Олімп Денс», «New Art», а також окремі виконавці, кожен виступ яких присутні вітали щирими і бурхливими аплодисментами. Розважалася малеча на атракціонах та завдяки кінному центру «Селід».
Цікаво пройшов конкурс карооке та розіграш призів. До слова, спонсорами благодійної лотереї стали: ресторани «Папріка», Крила», фітнес-центри «Олімп» і «Дарт», мережа фастфуду «Ам», Едуард та Ольга Гєра, Наталія Мешко, Юрій Неймет, Тиберій Пішпекі, Юрій Шкирта, магазини «Mon Bijou», «Анастасія», «Буратіно», «Вело Мото», «Style». А головним спонсором – Денис Корєнков («ВЕКО»), який надав головний приз – телевізор.
Отож, завдяки небайдужим виноградівцям під час першого осіннього благодійного ярмарку-аукціону вдалося зібрати вражаючу суму – 126000 тис. грн., 340 доларів та 50 євро. Організатори висловлюють величезну подяку всім, хто взяв участь у благодійному заході.
Вл. інф.