icon clock10.02.2022
icon eye120
Фото Цікаве

Кохання «під прицілом»

Микола Нофенко зі Львова та Марія Вітвіцька з Кропивницького служать у 128-мій окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді, яка дислокується у Виноградові. Обоє молоді та красиві, енергійні та патріотичні, обрали собі за фах військову службу. І не тому, що люди у формі виглядають класно, що бути патріотом зараз у тренді. Своїм святим обов’язком ця гарна пара вважає захист Батьківщини, аби плоди їхнього кохання – майбутні діти, жили під мирним небом у незалежній, суверенній державі.
Напередодні свята всіх законах, ми поцікавилися у Миколи та Марії, яка вона – любов під кулями, адже доля їх звела саме у зоні АТО-ООС.
Лейтенант Фоменко на військову службу пішов по стопах двоюрідного брата полковника. Ще зі школи Микола був націлений стати в ряди військових офіцерів. Служить в артилерійському дивізіоні, займає посаду командира взводу. Свій бойовий шлях розпочав у квітні 2021 року. Був на спостережних постах та бойових чергуваннях в Донецькій області. З солдаткою Марією познайомились влітку 2020 року, коли Микола після закінчення Академії Сухопутних військ прийшов у дивізіон на службу.
– Ми одразу один на одного звернули увагу, сподобались. Я першою зав’язала діалог з Миколою. Після тижневого спілкування він запросив мене на побачення. Так розпочалася наша історія кохання. Наразі разом уже півтори роки, – ділиться спогадами Марія.
Не приховала від нас дівчина і про найприємніший момент їх стосунків – освідчення коханого: «Це було несподівано і незабутньо. Під час вечірнього шикування командир дивізіону, під приводом «вийди розкажи всім, які зранку були неприємності на чергуванні», вивів мене перед строєм. Я, нічого не підозрюючи, почала розказувати та почула позаду себе кроки. Обертаюсь, а там мій Микола зі 101 розою і коробочкою з каблучкою. Стає на одне коліно і говорить теплі слова, освідчується в коханні і просить вийти за нього. Я без вагань сказала «так». І тут: запалюються фаєра, всі плескають, вітають…»
– Кохання на війні не без труднощів. Микола їхав на два-три тижні на спостережні пости, бойові чергування без мене. Тижнями на «телефоні». Я переживала за нього, дуже сумувала. Але в основному ми завжди були разом. Любов під кулями солодка, віддана, з присмаком небезпеки. Щоб її гідно витримати, потрібно весь час один одного підтримувати, – каже дівчина.
Наразі закохані Микола Нофенко та Марія Вітвіцька на літо-осінь планують весілля. Тож на одну військову сім’ю буде більше. Ми ж бажаємо закоханим військовим щасливої долі і миру.

Наталія КОБАЛЬ