icon clock30.03.2017
icon eye35
Культура Фото

«Книгоманія-2017» визначала «Суперчитачів Виноградівщини»

 У Виноградівській районній бібліотеці для дітей пройшов другий (районний) етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2017», в якому брали участь учні 6-7-х класів. За звання «Суперчитач Виноградівщини» змагалися 26 найкращих читачів – переможців першого етапу конкурсу.
 Найперше юних шанувальників книги привітала завідувачка районної бібліотеки для дітей Йолана Любка, яка  розповіла, що переможці обласного етапу конкурсу отримають звання «Суперчитач області» і стануть учасниками фестивалю дитячого читання «Книгоманія», який проводитиметься у Львові, відтак змагатимуться за звання «Найкращий читач України», отримають нові враження та нагороди. Затим до учасників конкурсу звернувся почесний гість, людина великої душі та щирого серця – меценат дитячої книгозбірні Євгеній Ярина, завдяки якому видано не одну й не дві  збірки місцевих авторів, який дійсно переживає за творчий та духовний розвиток підростаючого покоління.
 А відтак діти демонстрували свій творчий підхід до презентації улюбленої книги. Учасники конкурсу емоційно ділилися враженнями про твір та літературного героя, ба навіть демонстрували власні творчі доробки – показували малюнки та ілюстрації до творів у своїх читацьких щоденниках, а деякі ще й читали власні вірші. Виступи конкурсантів оцінювалися за різними критеріями. Основним серед них було вміння творчо, креативно розповісти про свою улюблену книгу, поділитися враженнями від прочитаного та відповісти на деякі запитання. Конкурсанти передавали членам журі для оцінювання власноручно заповнені читацькі щоденники і розповідали про свою улюблену книжку, проявляючи вміння аналізувати її. Були також питання на знання українських та закарпатських авторів. До слова, як виявилося, з творчістю Михайла Чухрана, який був членом журі, знайомі всі юні книгомани.
 Начальник відділу культури РДА Василь Югас завітав на конкурс з приємною місією – вручив диплом управління культури Закарпатської ОДА завідувачці бібліотеки-філії села Нове Село Мелінді Молнар за активну участь в обласному огляді-конкурсі «Краща бібліотека року» та за багаторічну роботу клубу «Люби і роби добро». За перемогу в обласному огляді-конкурсі «Краща бібліотека року» в номінації «Бібліотека – територія читання та творчого розвитку людини» нагороду отримала завідувачка районної бібліотеки для дітей Йолана Любка.
 Підсумки другого етапу конкурсу «Книгоманія-2017» підвела директор Виноградівської ЦБС Катерина Вашкеба. За результатами оцінювання членами журі переможцями стали учень 6-го класу Хижанської ЗОШ Василь Батин та семикласниця Новоселицької ЗОШ Ганна Барничко. Однак подарунками та грамотами за участь у конкурсі були відзначені всі його учасники. А відтак на юних книгоманів чекав «солодкий стіл». Адже до проведення конкурсу долучився виноградівський меценат Євгеній Ярина, який допоміг в організації «солодкого столу» для всіх учасників «Книгоманії – 2017».
Ганна КОБАЛЬ