icon clock27.04.2021
icon eye26
Фото Цікаве

ХТО В БЕРЕГОВІ ЧИТАЄ «РЕГІОНАЛЬНІ НОВИНИ»?

На цих фото – листоноша Єва Нодь, яка у поштовій сфері працює майже чверть століття і знає чи не всіх своїх передплатників, а також Олександр Матвієць, голова Асоціації «Укрсадпром», кандидат економічних наук, який свого часу працював заступником голови РДА, та водій «Укрпошти» Юрій Губинець. Саме він один із перших у Берегові читає свіжий номер нової райгазети «Регіональні новини», які потім пропагує серед шанувальників друкованого слова. Сам родом із села Латірка колишньої Волівеччини, яке після Львівщини «відкриває» ворота до Закарпаття і де зачинається річка Латориця. Але давно мешкає у пониззі краю – в приміському Затишному Берегівської ОТГ.


Що стосується поштарки, то вона адресатам пресу розносить, а вони її читають – це відомо всім, як білий день. Але в цьому фотосюжеті є один нюанс: мова – про вищезгадувану берегівську райгазету «Регіональні новини», яка виходить у Виноградові. Тут і «штаб» редакції, тут вона також і друкується. Бо збереглася як друкарня, так і офсетна машина. Звісно, серед берегівчан цей часопис, який редагує Наталія Кобаль, належним чином ще нерозкручений. Отже, видання читають від сили 100 місцевих любителів паперової преси. Але яких – усі з іменами! Колишня директорка, педагог з майже 60-річним стажем і нинішній керівник української гімназії Ксенія Маргітич і Володимир Кенийз, керманичка міської ЗОШ №1 Оксана Матолич, підприємці:

Володимир Мушка, Олександр Густі, Ярослав Бобик, Тіберій Балла, Віталій Югас, секретар міськради Людмила Токар, олімпійська чемпіонка з гандболу Ніна Гецко, ветеран міліції, депутатка райради Галина Ковач, міський обранець Віталій Антіпов, багаторічні очільники радгосп-заводу «Мужіївський» і тютюново-ферментаційного заводу Володимир Табака, Михайло Зейкан, їхній 86-річний колега Володимир Біланін, приватний нотаріус Христина Гарапко, а також Микола Алечко, Василь Ганькович і десятки інших. Пані Єва каже, що колеги-листоноші з місцевої пошти дивуються, як це райгазета змогла «завоювати» прихильність серед такої когорти любителів паперового чтива. І це в час, коли Інтернет безапеляційно поглинає інформаційну палітру та паблік рилейшнз. Є сподівання, що їхнє число більшатиме з місяця в місяць – у цьому переконані в сім’ї Ірини та Володимира Шелемонів, які також з цікавістю читають тижневик.
Ще цікава історія, пов’язана з цією газетою: останньої суботи з власної ініціативи презентував часопис відомій берегівчанці, акушерці зі стажем, дуже добрій жінці Анастасії Гринько.

Рекомендував їй прочитати новинку та передати сусідці Надії Матей (у дівочості – Сочка). Остання дуже рада, що про неї не забуто. Але в тому номері зустріла прізвище своєї виноградівської подруги молодості Марії Конкіної. Не могла стримати емоції – вони переповнили душу й серце, очі від неочікуваних щасливих миттєвостей зволожилися, бо не бачилися кілька десятиліть. А тут – нова газета і в ній такий дарунок долі. Готуйтеся, пані Маріє, до цікавої зустрічі з колегинькою давно минулих літ Надією! Безперечно, цього «рандеву» двох товаришок хотілося б, тим паче, що передплатники чекають цікавих, змістовних новин і гарних вістей із терен усього Берегівського району, який об’єднує 10 ОТГ з понад сотнею населених пунктів і більше 205 тисяч населення.

Михайло ПАПІШ