icon clock24.03.2016
icon eye46
Політика Фото

Керівники району ініціювали перевірки забору гравію на річці Тиса

У середу, 23 березня, голова Виноградівської райради Віталій Любка провів нараду з районними депутатами, керівниками відділів апарату ради щодо проблематики несанкціонованого забору піщано-гравійної суміші в районі.
Віталій Любка зазначив, що про стихійний забір гравію постійно повідомляють ЗМІ та  правоохоронці. Також нещодавно до райради надійшло відповідне звернення від депутатів. Відтак голова ради доручив розробити проект рішення про внесення змін до Положення постійної комісії з питань промисловості, будівництва, транспорту, сільського господарства, земельних ресурсів та екології. Таким чином комісію уповноважать здійснювати громадський контроль за дотриманням вимог законодавства у сфері проведення руслоочисних та руслорегулювальних робіт на території району та попередження несанкціонованого видобутку піщано-гравійної суміші. 
Після чого заступник голови Адальберт Сверенко спільно з районними депутатами Володимиром Гвоздьом та Петром Бобиничем, начальником організаційного відділу ради Андрієм Гунцелізером виїхали на місце для вивчення реального стану справ. На виїзді вони обстежили розчистку русла річки Тиса в урочищі «8 березня», поблизу Виноградова. Підприємець надав дозвільні документи, які наразі вивчаються. Окрім того, обговорено план перевірки інших місць, де здійснюється забір піщано-гравійної суміші, з можливістю залучення громадськості, правоохоронців та фахівців.                      Повідомляє прес-служба районної ради