icon clock20.02.2020
icon eye23
Політика Фото

Кабмін виділив кошти на ремонт дороги до КПП «Вилок» та «Лужанка»

Цьогоріч уряд спрямує кошти на ремонт дороги до двох пропускних пунктів на кордоні з Угорщиною у Виноградівському та Берегівському районах. Про це стало відомо з офіційної відповіді міністра інфраструктури Владислава Криклія на відповідне звернення народного депутата України Владіслава Поляка.
«Постановою Кабінету Міністрів України від 29.01.2020 р. №36 «Деякі питання дорожнього господарства» затверджено перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення… Згідно з Переліком на виконання ремонтно-будівельних робіт у Закарпатській області передбачено спрямувати з Державного бюджету 1 341 903 тис грн., у тому числі на поточний середній ремонт автомобільної дороги М-23 – 65 000 тис. грн., з введенням в експлуатацію 3,5 км дороги», – ідеться у документі за підписом міністра.
Водночас високопосадовець наголосив на тому, що згідно зі статтями Бюджетного законодавства, на проведення ремонтно-будівельних робіт автомобільних доріг загального користування державного значення можуть спрямовуватись кошти і з місцевих бюджетів. І відповідні рішення повинні приймати органи місцевого самоврядування.


Владіслав Поляк висловив сподівання: «Виділення коштів на ремонт доріг у Виноградівському і Берегівському районах – наша маленька перемога. І, я певен, таких попереду ще немало. Загалом же, ремонт дороги – це завжди добре, бо якісне дорожнє покриття від пунктів пропуску на українсько-угорському кордоні не лише матиме позитивний вплив на імідж країни в очах туристів, а й зніме соціальну напругу в прикордонних районах, пов’язану з цим питанням», – зазначив народний обранець.
Прес-служба народного депутата