icon clock05.05.2017
icon eye38
Культура Фото

Його вино кожному прийдеться до смаку

Про бондарів у четвертому поколінні Арпада та Отілла Ласлових з Шаланок вже йшлося на шпальтах «Новин Виноградівщини. Якщо Отілло переважно виготовляє бочки і залюбки представляє своє династійне ремесло на першому дні фестивалі «Угочанська лоза», то Арпад дбає про їх вміст, наповнюючи ароматним вином власного виробництва. Окрім того чоловік щороку бере участь у різних винних фестивалях і щоразу отримує нагороди.
– Виноробство для нас із братом – хобі, адже основне заняття, успадковане від батька – бондарство. Свою першу бочку вина я зробив 2005 року. Вперше свої хмільні напої на конкурс виноградарів-виноробів подав у 2011 році і відтоді щороку презентую вино власного виробництва для оцінки професійних сомельє. То був обласний фестиваль в Ужгороді, я подав 3 взірці вина і був приємно вражений, коли отримав 2 медалі. 8 квітня у місті Егер (Угорщина) на міжнародний фестиваль вина я подач 4 взірці сонячного напою і отримав 3 медалі. Так, за червоні сухі вина Каберне Фран і Бича кров я отримав срібні медалі. До слова, останнє в Угорщині дуже популярне і презентують його в окремій категорії. А от десертне вино Троянда Карпат вибороло бронзу, – розповідає Арпад Арпадович. – Маю нагороди і на «Угочанській лозі». Торік  я подавав кілька сортів вин та нагороду отримав лише за Каберне Франц, яке у номінації «Червоні вина» посіло першу сходинку п’єдесталу. Цього року подав 6 сортів вина. Бажаючі городяни та гості міста матимуть змогу у парку Перені продегустувати та придбати пляшечку з білих вин сухого та напівсолодкого вина Леанки, Мускат Оттонел, купажне вино К’юве, Троянда Карпат, із червоних, звісна річ, шаланківська Бича Кров, Каберне Франц, червоне сухе Мерло та Чорний діамант. Тож переконаний, що на «Угочанській лозі» кожен знайде собі вино до смаку.
Підготувала Наталія Кобаль