icon clock03.03.2016
icon eye35
Культура Фото

«Імпасто» презентує на полотнах дитячий «Яскравий світ»

Саме під такою назвою у картинній галереї відкрилася виставка творів учнів образотворчого відділу Виноградівської ДШМ ім. Б. Бартока – невеличкий звіт до ювілею навчального закладу. На презентацію прийшли численні відвідувачі, серед яких місцеві художники, батьки, друзі, знайомі юних дарувань та шанувальники образотворчого мистецтва.

На виставці представлено 180 робіт юних художників, а також їхніх викладачів. Саме завдяки Маргариті Тегзе, Діані Добош, Анжелі Приміч та Мар’яні Гаврило вони розвивають свій мистецький талант, оволодівають майстерністю пензля. Надзвичайно вразили яскравість, щирість і безпосередність малюнків. Здалося, що виставкова зала немов ожила у передчутті наближення весняного розмаїття.

Привітали учнів та викладачів із чудовим вернісажем начальник відділу культури Василь Югас, керуюча «Імпасто» Валентина Костьо, відзначаючи талант, вміння бачити, відчувати і передавати красу нашого неповторного світу.

«У цьому році, в квітні місяці ми відзначатимемо 70-річчя нашої школи. З нагоди цієї знаменної дати кожний відділ готує своєрідний творчий звіт. Дуже приємно, що першими його відкривають вихованці нашого наймолодшого відділу – художнього. Хоча не такий вже він молодий, бо створений 18 років тому, вже пройшов становлення і дає хороші результати. Приємно, що наша вихованка Ангеліна Поляк зайняла І призове місце серед учнів молодшої категорії у всеукраїнському конкурсі творчості Т. Г. Шевченка «Єднаймося, браття мої». Також у цьому навчальному році проходитиме 10-й обласний конкурс «Легенди Карпат», в якому щороку беруть участь наші вихованці і займають призові місця, а їхні роботи включаються до альманаху, де представлені всі 63 школи області. Вітаю колег та їхніх вихованців із такою чудовою великою виставкою та бажаю творчих успіхів», – сказав директор ДШМ ім. Б. Бартока Віктор Марушка. Він також вручив грамоти та подяки кращим учням школи Анастасії Шамолюк (1 кл.), Марині Борисовій (2 кл.), Олександрі Заборовській (4 кл.), Вікторії Грабовчак (6 кл.), Валерію Чука (4 кл.), Анастасії Недєрі (3 кл.) та Ангеліні Поляк (2 кл.)

А музичний подарунок всім присутнім підготували учні хореографічного та вокальних відділів – дівчатка співали пісні, веселили маленькі клоуни, а випускниця школи Гойнолка Палош та її викладач Світлана Гнетило  заспівали «Колискову Україні».
Любов ТОКАЧ