Голова Закарпатської ОДА Віктор Микита побував на Виноградівщині

Голова Закарпатської ОДА Віктор Микита побував з робочим візитом на Виноградівщині.

Разом із народним депутатом Андрієм Жупанином відвідали підприємство ТОВ «Харчові технології Закарпаття» в селі Великі Ком’яти, яке спеціалізується на виготовленні корму для тварин і є одним з найбільших виробників продукції цього сегменту в Україні.

Виробничий цикл під супроводом німецьких технологів забезпечується найсучаснішим обладнанням від провідних компаній світу. Завдяки високій якості продукція підприємства постачається до країн ЄС і на ринок України.

Оглянули виробничі потужності, поспілкувалися з власником компанії паном Андрієм Хриптою і її працівниками. Обговорили низку питань повсякденної діяльності, інвестиційні й волонтерські проєкти, які генерує підприємство, та напрямки майбутньої співпраці.

ТОВ «Харчові технології Закарпаття» є одним з найбільших платників податків району, забезпечує 67 робочих місць з високою заробітною платою і спрямовує мільйони гривень до бюджетів.

Водночас підприємство серед інших компаній нашої області займається волонтерством, підтримує захисників та ВПО. Команда системно відвідує бійців на фронті, передає засоби захисту, розвідки, транспорт та інші необхідні речі.

У перші місяці повномасштабної війни підприємство забезпечило понад 15 тисяч обідів для вимушених переселенців, передало десятки тонн корму для котів і собак, які втратили своїх господарів чи можливість бути прогодованими.

Соціально орієнтований бізнес – це тренд компаній нашого регіону, які бачать перспективу функціонування в Україні, розуміють важливість створення робочих місць для закарпатців і розвиток виробництва.

Дякую команді ТОВ «Харчові технології Закарпаття» за вагомий внесок у розбудову економічного сектору нашого краю та зміцнення його репутації як надійного партнера для іноземних інвесторів

Також очільник краю відвідав підприємство «Карпат-Пак», яке спеціалізується на виготовленні біг-бегів, стрічок, строп, лямок, ущільнювальних та пилозахисних стрічок з поліпропілену.

Зараз тут працюють 64 висококваліфіковані фахівці, котрі забезпечують виробничий цикл і постачання продукції до кінцевого споживача. Завдяки дотриманню міжнародних стандартів якості компанія має довготривалі контракти з клієнтами з Італії, Угорщини, Нідерландів та інших. Також продукція підприємства використовується для забезпечення транзиту сільгосппродукції у країни ЄС.

Поспілкувалися з директоркою пані Юдітою Петеї і працівниками підприємства. Колектив злагоджений, сприятливі умови роботи забезпечують виконання плану та реалізацію потенціалу на збільшення обсягів виробництва. На підприємстві працюють місцеві фахівці, компанія забезпечує довіз з інших сіл і гідну заробітну плату. Обговорили проблемні питання та визначили шляхи їх вирішення.

Приємно відзначити, що підприємство «Карпат-Пак» серед інших компаній нашої області займається волонтерством, підтримує захисників і ВПО, які в перші місяці повномасштабної війни переїхали в навколишні громади.

Дякую команді «Карпат-Пак» за роботу, податки в бюджети та робочі місця для закарпатців. Важливо, що попри війну наші підприємці залишилися в Україні і продовжують працювати для перемоги.

Завітав Віктор Микита  і у  шелтер для вимушених переселенців, який облаштували за підтримки Угорської екуменічної служби допомоги в Україні.

Тут створили комфортні умови для проживання 105 внутрішньо переміщених осіб, котрі через війну були змушені покинули свої домівки. В окремих кімнатах встановили зручні меблі, також облаштували душові, кухню, санвузли, підсобні приміщення тощо.

Незабаром у шелтері з’являться перші переселенці, які вже інтегровані в життєдіяльність громади, працюють та навчаються у Виноградові.

Фінансування проєкту взяли на себе наші угорські партнери. За це рішення та системну підтримку дякуємо заступнику Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, Парламентському державному секретарю Левенте Модьору.

До реалізації також долучилася команда гуманітарної місії «Проліска», яка забезпечила нові меблі в кожне окреме приміщення шелтеру. Під час візиту поспілкувався з керівником відокремленого підрозділу Угорської екуменічної служби допомоги в Україні паном Яношем Геревичем. Ми давно ефективно співпрацюємо й реалізували низку важливих проєктів у різних точках Закарпаття.

Подякував колегам за підтримку та активну позицію. У найскладніші часи ми об’єдналися для допомоги українцям, які через війну опинилися в складних життєвих обставинах.