icon clock20.04.2016
icon eye27
Культура Фото

Габор Гомокі презентував свої живописні полотна

Експозиція відкрилася у галереї «Ужгород» в обласному центрі.
Габор Гомокі родом з с. Пийтерфолво. В свій час закінчив Ужгородський коледж мистецтв ім. Адальберта Ерделі та Львівську академію мистецтв (відділ художня кераміка). Вже понад 12 років очолює Пийтерфолвівську ДШМ.
На відкриття завітали такі поважні гості як консул генконсульства Угорщини в м. Ужгороді Ференц Варга, начальник відділу національностей та релігій Анатолій Салай, голова президії ради директорів шкіл мистецтв області Леонтій Ленарт, директор Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая Ференц Ерфан, директор Закарпатського музею народної архітектури та побуту  Габріелла Андял, народний художник України, академік Національної академії мистецтв України Володимир Микита.

Відвідувачі мають можливість зануритись в колористичне різноманіття жанрів і тем живопису. Роботи характеризують автора як вдумливого спостережливого майстра. Художник не боїться бавитися з кольором, використовувати нові гами, поєднувати нюанси у ледь помітній пропорції, або навпаки – користуватись майже чистими відтінками. Цілком володіє і тональним, і декоративним письмом, вдало поєднує їх в окремих роботах.

Підсилював емоційне сприйняття творів музичний супровід від викладачів ДШМ с. Пийтерфолво – Крістіна Сакадаті (піаніно) та Андраш Кірай (скрипка).
Ольга ГАЛ, методист методичного центру відділу культури РДА