icon clock15.11.2019
icon eye28
Спорт Фото

ФК «Севлюш» – триразовий володар Суперкубка Закарпаття з футболу

Минулої п’ятниці у Виноградівському міському будинку культури урочисто нагородили призерів та чемпіонів Закарпатської області з футболу серед юнаків та дорослих. Тут зібралися всі команди вищої ліги краю. Місце обрали не випадково. Адже тріумфаторами свята стала саме наша футбольна команда «Севлюш», яка є беззаперечними лідерами, вигравши серед дорослих зимову першість, Кубок, Суперкубок і чемпіонат.
Найпершим на правах господаря привітав футболістів, вболівальників та футбольних функціонерів у Виноградові міський голова Степан Бочкай. У своєму виступі мер зазначив: «Ми пишаємось тим, що саме у Виноградові починали свої футбольні університети такі відомі особистості, як Михайло Коман, Василь Рац, Андріан Пуканич та багато інших. Це їхні футбольні звитяги надихали до перемоги сьогоднішнє покоління футболістів. Ми гордимося тим, що наша міська футбольна команда «Севлюш» вдруге поспіль стала чемпіоном Закарпатської області серед команд вищої ліги. Крім перемоги в першості краю, наш «Севлюш» переміг у зимовій першості, завоював кубок Закарпатської області з футболу та суперкубок. Здобувши найбільше перемог, команда стала беззаперечним лідером Закарпатського футболу серед аматорських команд. Щиро вітаю чемпіонів, тренерів, керівництво команди, вболівальників, всіх, хто вносив свій вклад у перемогу».
Підбиваючи підсумки цьогорічних головних футбольних баталій в області, голова Федерації футболу Закарпаття Іван Дуран наголосив на важливості підтримки саме аматорського футболу. Не оминув увагою і проблему браку футболістів, через виїзд молоді за кордон.
– Сьогодні ми відзначаємо насправді історичну подію: вперше в історії Закарпатського футболу один футбольний клуб здобув всі трофеї. І як радісно усвідомлювати, що володар цих трофеїв – ФК «Севлюш». Я вдячний федерації футболу Закарпаття за організацію змагань на високому рівні, керівникам футбольних клубів – за професіоналізм у питанні розвитку команд, всім тренерам – за якісну, а учасникам – за чесну гру. Завдяки кожному з вас закарпатський футбол розвиватиметься і надалі, – сказав у своєму виступі відданий фанат гри №1 у краї, депутат Верховної Ради України Владіслав Поляк.
Відтак, депутат Верховної Ради України Владислав Поляк, голова ФФЗ Іван Дуран, його заступник Віктор Качур, голова одного з комітетів обласної федерації, член її виконкому Георгій Жбора, заступник голови Виноградівської районної ради Адальберт Сверенко, Виноградівський міський голова Степан Бочкай та його перший заступник Василь Ціцей приступили до нагородження кращих із кращих.
Серед наставників дорослих команд, відзнаками удостоїли Валентина Слюсара (ФК «Севлюш» (Виноградів), Михайла Кондрю (ФК «Поляна»), В’ячеслава Пінковського (ФК «Витязь» (Концово), Юрія Бучка (ФК «Вільхівці»), Віктора Ряшка (МФА «Мункач» (Мукачево). А також – спортивного директора ФК «Севлюш» Володимира Талабірчука та Руслана Пижку з ФК «Витязь». Цілу когорту керівників і працівників ФК «Севлюш»: Владислава Поляка та Йосипа Фізеші, адміністратора Павла Остолоша та лікаря Петра Лапківського. Також нагородили відеооператора ФФЗ Андрія Добоша, начальника команди ФК «Поляна» Івана Туряницю, адміністратора команди ФК «Вільхівці» Миколу Чонку, адміністратора команди ФК «Витязь» Аттілу Берцика та лікаря Івана Митрика, спортивного директора МФА «Мункач» Золтана Сільваші та лікаря Василя Ленарта, лікаря команди ФК «Поляна» Олександра Прожегача.
Боротьба за медалі та кубки була б неможливою без діяльності та спонсорської підтримки президентів футбольних команд. Нагороди вручили Івану Матруничу (ФК «Севлюш»), Івану Дрогобецькому (ФК «Поляна»), Йожефу Боднару (ФК «Витязь»), Аттілі Ревесу (МФА «Мункач»). Подякували головам районних федерацій, зокрема вже згаданому Володимиру Талабірчуку і В’ячеславу Безику (Свалявщина).
Федерація футболу Закарпаття визначила і кращих гравців сезону 2019 року. Серед дорослих: кращий воротар Віталій Гринишин («Вільхівці»), захисник Володимир Товт («Вільхівці»), півзахисник та бомбардир Руслан Соскида («Витязь»), нападник Михайло Реплюк («Севлюш»). Серед юнаків нагороди за відмінну гру отримали: воротар Дмитро Кашка («Витязь»), захисник Себастьян Феєр, півзахисник Максим Лютнянський, нападник Кевін Дуруеке (усі троє з МФА «Мункач»), бомбардир Руслан Шуба («Севлюш»).
Вручення кубків залишили на останок свята. Так, чемпіонами області стали: серед дорослих команд ФК «Севлюш», юнацьких – МФА «Мункач». Срібні медалі й дипломи за другі місця вручили: серед дорослих – ФК «Поляна», юнаків – ФК «Севлюш». Бронзу цьогоріч вибороли з дорослих – ФК «Витязь» і ФК «Вільхівці» (цьогоріч вирішили вручити двом командам, у яких однакова кількість очок); з юнаків – ФК «Витязь».
Музичним дарунком для всіх присутніх став виступ колишнього гравця, а нині – представника клубу ФК «Севлюш» Володимира Корпоша. А ритмічними танцями запалили танц-пол володарі гран-прі та лауреати Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів і фестивалів – танцювальний колектив ОDC, – юнацький та дорослий склади.
Завершилося свято футболу спільними фото на згадку, феєрверками і дружніми обіймами чемпіонів під шквал оплесків та овацій фанів і конкурентів.
Нам залишається побажати тільки єдине: ФК «Севлюш», так тримати!
Наталія Кобаль