icon clock03.07.2020
icon eye21
Фото Цікаве

Етеллі Чуприк присвоїли звання Почесного громадянина міста посмертно

За відповідне рішення проголосували депутати Виноградівської міськради
У четвер, 2 липня, відбулася позачергова сесія Виноградівської міської ради, у рамках якої депутати присвоїли звання «Почесний громадянин міста Виноградів» (посмертно) відомій піаністці-віртуозу, уродженці Виноградова Етеллі Чуприк. Цим самим депутати підтримали ініціативу громадськості, окремих міських депутатів та звернення народного депутата України Владіслава Поляка.
«Присвоїти звання «Почесний громадянин міста Виноградів» народній артистці України, видатній українській піаністці, педагогу – Чуприк Етеллі Олександрівні – (посмертно), яка народилась та виросла у місті Виноградів, своєю мистецькою діяльністю популяризувала місто Виноградів та рідний край», – ідеться у рішенні міської ради.
Водночас, наприкінці червня, міськвиконком надав рішення встановити меморіальну дошку на фасаді будинку по вул. Миру, 10 у м. Виноградові, де народилася Етелла Чуприк, з відповідним написом:
«В цьому будинку 20 червня 1964 року народилась, виросла та розпочала свою мистецьку діяльність народна артистка України, відома українська піаністка, педагог Чуприк Етелла Олександрівна».
«Ця тендітна, але водночас сильна, жінка зробила дуже багато для популяризації нашого маленького містечка над Тисою. Ми маємо зробити все, щоб закарбувати у пам’яті міста і його городян її ім’я.
Дякую містянам за слушні пропозиції, а міським депутатам за оперативний розгляд мого звернення!», – написав з цього приводу у своєму профілі у соцмережі Владіслав Поляк.

Пресслужба народного депутата України