icon clock15.03.2018
icon eye27
Спорт Фото

Два успішні результати футболісток «Колоса»

Два комплекти нагород у цьому році долучила до своєї скарбнички футбольна збірна команда дівчат 2003 р. н. і молодші районної ДЮСШ «Колос». Бронзові медалі підопічні тренера Михайла Гоздока завоювали у традиційному новорічно-різдвяному турнірі, фінальна частина якого проводилася в Ужгородському спорткомплексі «Юність». Десять команд-учасниць було розподілено на дві підгрупи, а потім дві кращі команди з підгруп змагалися у фіналі турніру. Представниці Виноградівщини – ДЮСШ «Колос» потрапили у підгрупу, де зустрілися із командами ДЮСШ Тячів. Результат гри 1:0 на користь наших дівчат. У другій грі «Колос» поступився з рахунком 0:2 команді ФК «Берегвідейк» (Берегово), а потім розійшовся безрезультативною нічиєю 0:0 із переможцями цього турніру ЗОДЮСШ м. Ужгород. В останній грі футболістки Виноградівського району здобули важливу перемогу з рахунком 1:0 над командою ДЮСШ «Колос» (Мукачівський район) і цим самим забезпечили собі вихід до фіналу цього престижного турніру, де у грі за третє, четверте місця з мінімальним рахунком 1:0 обіграли грізного суперника команду ДЮСШ Хустського району. Бронзові медалі, командну та особисті грамоти нашим дівчатам вручили голова комітету жіночого футболу Федерації футболу Закарпаття Василь Ізай, головний тренер збірної команди області Крістіна Костевка та член виконкому ФФЗ Степан Селменський.
* * *
Чудове свято для дівчат-футболісток організувала Федерація футболу Закарпаття, яка провела обласний кубок із футболу серед дівчат 2003 р. н. і молодші, присвячений Міжнародному жіночому дню 8 березня. Десять команд із різних куточків нашого краю боролися за медалі та кубок на штучному футбольному майданчику стандартних розмірів, який гостинно надав для проведення турніру ФК «Севлюш», а офіційний представник в Україні компанії «Sportika» (Італійський бренд, що виготовляє екіпірування для спортивних команд) – фінансову допомогу. Усі команди були забезпечені харчуванням, а Михайло Ланьо та Іван Дуран від ФФЗ подарували кожній команді м’ячі для подальшої підготовки.
За жеребом команди були розділені на три групи. Виноградівщину у цьому турнірі представляла збірна команда районної ДЮСШ «Колос», де у групі «В» нашими суперниками були команди ДЮСШ Хустського району та ФК «Добронь-юніор». У першій зустрічі «колосівці» поступилися своїм ровесницям із Хустщини з рахунком 2:0, але зуміли реабілітуватися у наступній грі, де з великим рахунком 4:0 обіграли команду з Ужгородщини. До фінальної частини турніру вийшли переможці трьох підгруп, а також краща друга команда, якою стала команда «Колос» Виноградівського району. У півфінальному поєдинку, де зустрілися команди ФК «Берегвідейк» м. Берегово та ДЮСШ «Колос» з Виноградівщини судді зафіксували бойову нічию 0:0, а в серії пенальті перемогу з рахунком 3:2 здобули наші футболістки.
Дуже напружено проходив фінальний поєдинок, у якому підопічні тренера Михайла Гоздока зустрілися з командою ДЮСШ Рахівський район (смт. Ясіня). Наші дівчата продемонстрували велику волю до перемоги у цій зустрічі, але прикра помилка у захисті під час пробиття штрафного удару по воротах «Колоса» призвела до взяття наших воріт, а отже і поразки з мінімальним рахунком у цьому матчі. Слід відмітити самовіддачу, морально-вольові якості футболісток «Колоса» протягом усього турніру і в результаті – заслужені срібні нагороди, які вручили нашим дівчатам член виконкому ФФЗ Степан Селменський, депутат Закарпатської обласної ради Владіслав Поляк, а також передав вітання з нагоди 8 березня голова комітету жіночого футболу ФФУ, депутат Верховної ради України Валерій Лунченко та почесний голова ФФЗ, депутат Верховної ради України Михайло Ланьо. Владіслав Поляк вручив призи кращим гравцям турніру, серед яких «кращим захисником» стала Богдана Грига із смт. Королево.
Іван РАБОВСЬКИЙ, тренер-викладач ДЮСШ «Колос»