icon clock31.01.2020
icon eye19
Культура Фото

Долучайтеся до видання збІрки

Відомий у районі краєзнавець, друг редакції Іван Біланчук кілька років тому видав книгу про Теково, над якою трудився два роки. Наразі з-під пера автора вийшла ще одна збірка історичних нарисів «Виноградів – моє місто», яка мала б побачити світ вже цього місяця.
– Над книжкою про Виноградів я працюю вже 5 років. Наразі вона перебуває у видавництві в Ужгороді. Вийшла досить об’ємною – на 900 сторінок, тому довелося дещо скоротити. Видавнича собівартість книжки ще не визначена, оскільки вона ще повністю недоопрацьована. Проте, трохи відкрию завісу таємничості: формат буде А-4 з твердою палітуркою на 700 аркушів, ілюстрована чорно-білими та кольоровими фотографіями і картами та схемами, – поділився з нами Іван Іванович. – У мене є тяга до енциклопедичності. Хочеться все роз’яснити, адже для сучасників є багато чого незрозумілого. Все порівнюється з сьогоденням. Але колись були інші часи, які незаслужено критикували, а в радянський час багато чого намагалися забути. Чимало в давнину було такого, що практикується і тепер. До прикладу, я ніколи не міг собі уявити, що вже XIX ст. були аукціони, конкурси, тендери, без яких у державі не проводили жодну покупку. Особливо багато аукціонів проводили з продажу збанкрутілих осіб та підприємств.
До збору коштів на збірку «Виноградів – моє місто» Івана Біланчука долучилися активісти групи «Валіція – рух за здоров’я та добробут», які на своїй сторінці у facebook публікують фрагменти з книги, яка готується до друку. «Кожен, хто зробить внесок хоча б 300 гривень, отримає у продарунок книгу з автографом автора. Детальніше за номером 050-906-39-36» , – повідомляє адмінкоманда Валіції.
Редакція