icon clock09.09.2016
icon eye24
Культура Фото

Добрий день, Країно знань!

Минулого тижня сріблястий дзвоник пролунав по всіх навчальних закладах країни. Запросив він на навчання й вихованців Виноградівської ДШМ ім. Б. Бартока.
На святковому подвір’ї зібралися учні, батьки, викладачі та гості. А під гучні оплески присутніх на лінійку вийшли ті, хто вперше вливається в цю чудову шкільну родину – першокласники. В їхніх очах радісно мерехтять сонячні зайчики, обличчя світяться радістю, адже це незабутнє свято, яке вони запам’ятають на все життя.
З вітальним словом до всіх присутніх звернувся директор школи, заслужений працівник культури України Віктор Марушка, котрий зазначив, що цьогоріч понад 400 учнів розпочнуть чи продовжать своє навчання прекрасному мистецтву музики. Сердечно поздоровив усіх із початком навчального року, побажав першокласникам добре вчитися, слухатись настанов педагогів та батьків, багато займатись на обраному інструменті, бути настирливими і терпеливими, адже музика – це великий повсякденний труд. Старшокласникам побажав успішно скласти іспити, щоб вступити у спеціалізовані навчальні заклади, а колегам-педагогам успіхів, хороших учнів, творчого натхнення та наснаги.
За традицією у цей день школа вшановує пам’ять видатного угорського композитора Бели Бартока, ім’я якого носить ДШМ, її засновників та фундаторів Михайла Рощахівського, Євгена Гудака і Анатолія Кравця, до пам’ятника та могил яких було покладено квіти шани.
Привітали школярів із початком нового навчального року заступник керівника апарату райдержадміністрації Ігор Вантюх, заступник директора ДШМ ім.. Б. Бартока Наталія Сорводі. А вихованці та викладачі закладу підготували для присутніх цікавий святковий концерт.
На завершення першокласникам влаштували сюрприз – з’явилися казкові герої-фіксіки Сімка та Нолик, котрі вручили малечі ключ від Країни знань та сріблястий дзвоник, який своїм дзвінким переливом запросив школярів у класи.
Любов ТОКАЧ