icon clock06.04.2017
icon eye30
Спорт Фото

Дівчата «Колоса» – срібні призери чемпіонату області з міні-футболу

З метою  популяризації міні-футболу, виявлення сильніших гравців і команд Закарпаття та комплектації збірної дівочої області, на майданчиках спорткомплексу «Юність» м. Ужгород проводився чемпіонат області з міні-футболу серед дівчат 2003 р. н. і молодших. Боротьбу за чемпіонство вели 8 команд: ЗО ДЮСШ  Ужгород, ДЮСШ Рахівський район, ДЮСШ Тячівський район, «Колос» Мукачівський район, ДЮСШ Хустський район, ДЮСШ Іршавський район, «Колос» Виноградівський район та ДЮСШ Виноградів.
Футболістки ДЮСШ «Колос» Виноградівського району виступали у другій підгрупі разом із командами Тячівського, Мукачівського районів та м. Ужгорода. У перших двох іграх підопічні старшого тренера Михайла Гоздока обіграли своїх ровесниць з Мукачівщини з рахунком 3:0 та з мінімальним рахунком 1:0 вирвали перемогу у команди Ужгорода. Одне очко, здобуте у грі з командою Тячівського району (рахунок зустрічі 0:0) дало змогу дівчатам із Виноградівщини зайняти перше місце у своїй підгрупі та вийти до півфіналу чемпіонату.
У півфіналі наші спортсменки зустрілися з командою ДЮСШ Хустського району. В основний час цієї гри команди розійшлися з результативною нічиєю 1:1, а в серії семиметрових ударів кращими були футболістки «Колоса».
Фінальний матч, у якому зустрілися команди ДЮСШ Рахівського району та «Колоса» з Виноградівщини, виявився досить непростим. Перший тайм завершився без голів, а в другому обидві команди мали чудові нагоди відкрити рахунок, але на висоті були воротарі обох команд. Наприкінці матчу у ворота футболісток «Колоса» за гру рукою у штрафному майданчику був призначений семиметровий удар, який чітко реалізувала нападник з Рахівщини. Після цього голу наші дівчата мали ще декілька моментів для взяття воріт суперника, але гра закінчилася з рахунком 1:0 на користь рахівської команди.
Золото чемпіонату отримала команда Рахівської ДЮСШ. За друге місце дівчатам із Виноградівської ДЮСШ «Колос» було вручено кубок, медалі та грамоти Федерації футболу Закарпаття. Нагороди отримали: Андріана Ференці, Богдана та Ярослава Рущак, Даніела Гейруш, Євгенія Сірко, Аделіна Леврінц, Кароліна Рац та Ярослава Павлюк із Королева; Ольга Данко та Валерія Серебрянська з Сасова; Ельвіра Ісак та Ксенія Оросі з Чорнотисова. Кращим захисником чемпіонату визнано Кароліну Рац, яку нагороджено цінним подарунком, а декілька гравців були запрошені до складу збірної команди Закарпаття.
Іван РАБОВСЬКИЙ,
старший тренер ДЮСШ «Колос»