icon clock02.06.2022
icon eye87
Фото Цікаве

Діти завітали до волонтерів

День захисту дітей – Міжнародне свято, яке відзначається щорічно 1 червня. Але цьогоріч в Україні воно набуло особливого значення і є чи не найтрагічнішим в історії нашої країни. Лише за останні три місяці, поки триває повномасштабна війна, від дій російських окупантів постраждали майже 700 дітей. За офіційними даними, від куль рашистів загинуло 243 та поранено 446 дітей. Це злочин, який не можна пробачити або забути…
Велика кількість дітей стали сиротами, залишилися без домівок або покинули рідні міста і села. Та попри це дорослі подбали, щоби українські діточки провели цей день весело і безтурботно – організували для них численні заходи і цікаві зустрічі.
Радо зустріли маленьких гостей, серед яких і вимушені переселенці, у Виноградівському волонтерському штабі «Паляниця» Руху підтримки Зкарпастьких військових – Виноградів. Його координатор Михайло Роман розповів дітлахам про те, хто такі волонтери, чим займаються і яку підтримку надають.


Малеча змогла і самостійно зробити добру справу: своїми маленькими долоньками на українському прапорі вони залишили відбитки рук і передали величезний привіт усім нашим захисникам, а з ним – свою любов та віру в нашу перемогу. Саме ці стяги волонтери візьмуть із собою на передову у наступну поїздку, до якої вже готуються.
На завершення зустрічі маленьких гостей урочисто прийняли до складу волонтерів, вручивши кожному символічне посвідчення. Не обійшлося свято без подарунків і солоденького.
Віримо, що вже наступного року українські діти зустрічатимуть свято не в підвалах, під обстрілами чи на чужині, а у мирній, щасливій та вільній від окупантів Україні.

Вл. інф.