icon clock04.02.2021
icon eye30
Фото Цікаве

Депутат райради відвідав прикордонні села

Нещодавно депутат Берегівської райради Володимир Драгун відвідав села Черна та Новоселиця Королівської ОТГ. Народного обранця цікавили питання збереження та примноження матеріальної і духовної культури цього «волоського» регіону нашої Срібної Землі. Шановний гість мав можливість оглянути етнографічний музей у Новоселиці та дерев’яну церкву цього села. У селі Черна в музеї – майстерні депутата чекали члени творчого об’єднання «Волоські страви», які підготували для чергового заняття специфічні традиційні волоські страви – начанку та дзяму.
Екзотичний присмак цих страв настільки сподобався гостеві, що він висловив ідею про те, що дану харчову екзотику необхідно представляти на фестивалях у європейських державах, що межують з Україною. Якщо в майбутньому таку ідею буде запроваджено у життя, то європейські гурмани одержать більшу інформацію про неповторні екзоти гастрономії та нематеріальної культури прикордонних регіонів Закарпаття.
Староста с.Черна С.С Дьордяй запевнив депутата в тому, що збереженню традиційної матеріальної та духовної культури цього регіону буде надаватися не лише моральна, а також і матеріальна підтримка, бо культура – невід’ємний об’єкт вічності і нашої краси.

Василь Івашко, с. Черна