icon clock13.04.2016
icon eye22
Фото Цікаве

Дарували неперевершений весняний настрій

Минулої неділі у міському будинку культури відбувся концерт за участі камерно-інструментального ансамблю «Угорські мелодії» («MAGYAR MELÓDIÁK») – одного з найстарших колективів Закарпатської обласної філармонії (керівник Анатолій Штефко). Колектив виділяється надзвичайно багатим репертуаром та високою виконавською майстерністю, веде активну концерну діяльність, неодноразовий учасник всеукраїнських та міжнародних фестивалів, досліджує та включає до свого репертуару музичний фольклор Закарпаття і сусідніх регіонів. До його концертних програм входять інструментальні та вокальні твори: Ф. Шуберта, Б. Бартока, Й. Брамса, З. Кодая, Є. Гуско, арії з оперет – Ф.Легара, І. Кальмана, пісні та мелодії Закарпаття в обробках – Д. Задора, І. Мартона, Й. Базела. 

У програмі були виконані урочисті пасхальні мелодії, угорські, словацькі, єврейські народні пісні, арії з оперет, а також народні танці. Солісти: лауреати міжнародних конкурсів Мирослава Швах-Пекар (вокал), Діана Гавата (віолончель), Оніка Нодь (вокал), Анжеліка Гербер (вокал) та лауреат Всеукраїнського хореографічного конкурсу ім. П. Вірського ансамбль угорського народного танцю «Сонях» Ужгородського коледжу культури і мистецтв (керівник – заслужений працівник культури України Михайло Шютів).

Бурхливими оплесками та вигуками «Браво!» глядачі вітали кожний концертний номер із вдячністю за отриманий неперевершений весняний настрій та насолоду.
Любов ТОКАЧ