icon clock10.10.2019
icon eye21
Спорт Фото

Чому наші боксери прославляють чужий район?

П’ятнадцятирічний Володимир Сворень секцію боксу відвідує 4 роки і вже має чимало нагород. Під час змагань у місті Мукачево, які у вересні проводила Закарпатська обласна федерація боксу, став чемпіоном Закарпатської області у ваговій категорії 63 кг. серед юніорів 14-15 років. Побачивши перспективного юнака, голова Закарпатської федерації боксу Валерій Вишньов запропонував йому перейти в громадську організацію «Боксерський клуб «Спартак». Юнак прийняв цю пропозицію і одразу поїхав на чемпіонат України ГО ФСТ «Спартак» у місто Скадовськ (Херсонської області). Повернувся додому срібним призером.
Володимир тренується у місті Мукачеві та в фітнес-центрі «Олімп». Проте батьки бідкаються, що через відсутність федерації боксу у Виноградові, у подальшому будуть вимушені «оселити» сина в Мукачеві чи іншому місті, щоб він мав змогу розвиватися. Батьки розповідають, що коли син почав займатися боксом, вони жили у місті Львів, тому й гадки не мали, що з часом захоплення сина створюватиме певні незручності. Адже, переїхавши до Виноградова, довелося довозити Володимира у місто Хуст. Тішаться, що хоча б у фітнес-центрі «Олімп» є секція боксу, де юнаки мають змогу вдосконалювати свій фізичний стан, проте, аж ніяк не боксерську майстерність. Для цього потрібен ринг, де б боксери проводили спаринги.
Микита Марко з Виноградова теж уже два роки тренується у Хусті. Є дворазовим чемпіоном Закарпатської області, чемпіоном ГО ФСТ «Спартак». Прикро, що всі його нагороди (грамоти та медалі) їдуть у Хуст, а не в рідне місто. Останнім чемпіоном Закарпатської області у ваговій категорії до 50 кг. став Михайло Попович з Олешника, який двічі на тиждень їздить на тренування у Мукачево.
Загалом у «Олімпі» тренується близько 40 хлопців у трьох вікових категоріях. Проте вони вимушені прославляти чужі райони, через відсутність федерації боксу. Батьки мріють, щоб найближчим часом управлінніяосвіти, молоді та спорту райдержадміністрації відкриють при Виноградівській ДЮСШ секцію боксу. І тоді вже їх сини своїми перемогами прославлятимуть своє рідне місто та весь район.
Наталія Кобаль.