icon clock10.12.2023
icon eye60
Кримінал Фото

ЧЕТВЕРО ЧОЛОВІКІВ НАМАГАЛИСЬ ПЕРЕТНУТИ КОРДОН ЗА ПІДРОБЛЕНИМИ ДОКУМЕНТАМИ

Впродовж тижня прикордонники Мукачівського загону припинили чотири спроби перетину кордону за «липовими» документами.

Перетнути державний кордон у такий спосіб намагались закарпатець, полтавчанин, криворіжець та дніпропетровець.

Так, у середу, 6 грудня перевірити пильність інспектора прикордонного контролю в пункті пропуску «Солотвино» спробував 47-річний житель Ужгорода. Прямуючи в Румунію, на перевірку документів разом із паспортом чоловік надав довідку для отримання пільг інвалідами, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу. Наданий документ виявився повністю сфальшованим.

У четвер, 8 грудня, подібну «перевірку» під час спроби перетину українсько-румунського кордону, влаштував наряду з перевірки документів в пункті пропуску «Дякове» 49-річний житель Дніпра. Як підставу для виїзду за кордон під час воєнного стану, чоловік надав інспектору нотаріально завірену копію пенсійного посвідчення інваліда ІІ групи своєї дружини та копію довідки медико-соціальної експертної комісії. Надана довідка містила ознаки, що вказували на її повну підробку.

Ще одну спробу у четвер, 8 грудня припинили прикордонники відділу «Косино» на кордоні з Угорщиною. Здійснюючи оформлення осіб, які прямували на виїзд з України, інспектор прикордонного контролю виявив ознаки підробки в документах наданих жителем Кривого Рогу. 43-річний чоловік намагався виїхати за «липовими» тимчасовим посвідченням військовозобов’язаного та довідкою про проходження військово-лікарської комісії.

А вчора, 9 грудня виїхати в Румунію за підробленою довідкою про непридатність до військової служби намагався 40-річний житель Полтави. Для перетину кордону чоловік обрав пункт пропуску «Солотвино», де під час перевірки документів нехитрий задум спритника прикордонники викрили відразу.

Для подальшого прийняття правового рішення, правопорушників передали співробітникам поліції. За усіма фактами спроб використання українцями підроблених документів прикордонники направили в Нацполіцію повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

  Прес – служба Мукачівського прикордонного загону