icon clock21.12.2023
icon eye57
Політика Фото

Бюджет Закарпатської області на 2024 рік орієнтований на підтримку армії – Микита

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита заявив, що бюджет Закарпатської області буде орієнтований на підтримку Збройних сил України

Дрони, пікапи, командно-штабні машини, спецзасоби й інфраструктура для Сил оборони, реабілітація та соціальні програми для захисників – основні пріоритети обласного бюджету на 2024 рік.

У бюджеті будуть враховані першочергові потреби Сил оборони, комплексні рішення для посилення їхньої обороноздатності, маневреності й ефективності.

«Разом із силами ППО окремо розв’язуємо питання захисту неба та критичної інфраструктури від шахедів. Разом з медиками – питання реабілітації захисників. Системно протягом майже двох років відвідую наші закарпатські підрозділи на лінії фронту, знаю ситуацію в кожному, тримаю звʼязок і займаюся вирішенням поточних питань першочергового забезпечення», – розповів Віктор Микита.

Верховна Рада ухвалила передачу військового ПДФО з місцевих бюджетів до державного. Перенаправлення почалося з 1 жовтня 2023 року і завершиться роком, коли закінчиться воєнний стан.

«Цього року обласний бюджет усі 100% отриманих коштів від військового ПДФО спрямував на потреби Сил оборони, проєкти підтримки захисників та заходи, спричинені війною. Попри те, що наші підрозділи надалі фінансуватиме й комплектуватиме Міністерство оборони України, ми не змінюємо пріоритетів. У 2024 році Закарпаття (обласний та бюджети громад) передасть до державного бюджету для потреб оборони близько 3 млрд грн військового ПДФО.

Водночас обласний бюджет і бюджети громад передбачатимуть військову складову в межах реальних можливостей. На ЗСУ, сектор безпеки й оборони та видатки, повʼязані з ліквідацією збройної агресії рф, закладаємо кількасот мільйонів гривень», – розповів керівник області.