Благодійність – не реклама: Владіслав Поляк розповів про реалізовані добрі справи

«Велика радість укладена в тому, щоб присвятити себе служінню іншим людям», – так звучить повний простоти і життєвої мудрості один із афоризмів великої жінки, значущої особистості Матері Терези. Її життя, її вчинки, сповнені милосердя і любові до ближнього надихають і будуть надихати на добрі справи не один десяток років, а, може, і не одне століття.
Бути добрим і милосердним не так вже і важко, якщо підняти очі, відволіктись від своїх думок, якщо пройнятися чужою бідою. І таких людей навколо є чимало. Хтось, не покладаючи рук, волонтерить і дбає про наших воїнів; хтось, почувши про хворобу ближнього, перераховує посильну для свого бюджету суму, аби допомогти врятувати комусь життя; хтось, маючи фінансову можливість, забезпечує лікарні дороговартісним обладнанням, допомагає у будівництві церков, оснащує технікою садки та школи.
Захоплення гідні щирість та щедрість людей, які не шкодують своїх сил, часу та і, грошей, зрештою, аби допомогти тому, хто цього відчайдушно потребує.
Мешканці Виноградова та Виноградівського району знають, що поряд із ними живе людина з великим серцем, який протягне руку допомоги, якщо до нього звернутись. Ідеться про місцевого підприємця, депутата Закарпатської обласної ради, волонтера, благодійника, а нині ще і кандидата у депутати Верховної Ради України Владіслава ПОЛЯКА.
Сьогодні є чимало вдячних батьків, чиїм дітям політик допоміг чи то коштами на лікування, чи то із придбанням життєво важливого медичного обладнання. Так, свого часу вдалося полегшити життя маленькому Крістіану, якому був потрібен спеціальний інгалятор при муковісцидозі. Його мама Наталія Нодь тоді писала до районної газети:
«Я вперше просила допомогти, і навіть не сподівалася на таку підтримку людей. Окремі слова безмежної вдячності та шани висловлюю Владіславу Поляку, котрий проплатив інгалятор, а також Михайлу Скунцу, котрий придбав і переслав нам його (з Німеччини – авт.). Хай Господь благословить кожну родину, хто надіслав мені на рахунок гроші. Щиро зичу всім доброго здоров’я та благополуччя. Нехай добро, дароване нашому Крістіанчику, повернеться вам сторицею».
Таких історій у запасі Владіслава Поляка не один десяток, але багато розповідати про це він не хоче.
«Не люблю сильно афішувати ті випадки, коли я допоміг своїм землякам. Моєю ціллю ж є не реклама, а реальна допомога. Але приємно, коли минає час, люди виходять із скрутної ситуації і приходять, щоб віддячити, щоб розповісти, як вдалося допомогти чи врятувати життя. І це надихає найбільше. Щастя в очах тих, у кого нещодавно були там лише біль та смуток. Мене батьки вчили бути добрим до людей, і якщо я можу щось для них зробити, то без зайвих роздумів роблю це. Цьому ж вчу і своїх дітей», – зазначив політик.
Завдяки політикові у Виноградівській районній лікарні з’явилися сучасний реанімаційно-хірургічний монітор, кардіограф, які вже кілька років поспіль допомагають лікарям рятувати життя.
«Медичне обладнання сьогодні дуже дороговартісне. Недостатнє фінансування галузі не дозволяє закуповувати необхідне нам обладнання. Залишається сподіватися на європейські гранти та меценатів. Благо, останні у Виноградові є і на їх підтримку ми завжди можемо розраховувати. Так, першим нам назустріч пішов Владіслав Поляк. Він поцікавився, яке обладнання ми потребуємо. Коли я запропонувала, якщо може, придбати нам монітор реанімаційний, він одразу погодився. Владіслав Поляк є одним із меценатів нашої лікарні, який неодноразово нам допомагав у придбанні обладнання. Якщо я зверталася до нього по якусь допомогу, то жодного разу не почула відмову», – так у 2015 році коментувала співпрацю з політиком головний лікар Виноградівської районної лікарні Надія Онисько.
Теза про те, що політики згадують про людей лише напередодні виборів, зовсім не стосується Владіслава Поляка. Вже кілька років поспіль традиційною є ініційована ним акція, що проходить напередодні дня Святого Миколая: кожен вихованець дитячого садочка і початкової школи отримує до свята подаруночок.
«Діти вміють радіти простим речам. І дорослим треба вчитися цьому в них. Радість в очах дітей – це найкращий подарунок, який я отримую, роблячи для них щось хороше», – зазначає Владіслав Поляк.
Говорячи про благодійність, мабуть, було б несправедливо не згадати про підтримку місцевого футболу.
Завдяки потужній підтримці, створенню умов для тренування, наполегливій роботі ФК «Севлюш» став чемпіоном Закарпаття.
«Я дуже люблю футбол. Це більше ніж хобі. У сезоні 2018 наша футбольна команда стала чемпіоном області, вибороли Суперкубок області. Одним з наших найбільших досягнень за останній час стала реконструкція стадіону «Юність». Наразі ми маємо плани, щоб виноградівський стадіон «Пластмасовик» став однією з найкращих футбольних арен Закарпаття. Реалізація задуму потребує багато роботи та фінансових вливань. Я переконаний, як то кажуть, на всі 100, що в найближчій перспективі мешканці Виноградівського району зможуть вболівати за улюблену команду на якісно новому футбольному стадіоні «Пластмасовик», – запевняє Владіслав Поляк.
Прес-служба кандидата у депутати
Верховної Ради України

Матеріал друкується на правах політичної реклами