Оголошення

Електросамокат – гаджет, про який мріє майже кожна сучасна дитина. Це цікавий варіант для звичайних прогулянок, а також спосіб пересування, наприклад, до школи. Але слід пам’ятати, що електричний транспорт накладає відповідальність як на батьків, так і на дитину. Тому обов’язково потрібно максимально вникнути в тему, ознайомитися з усіма аспектами та інструкцією перед покупкою.

Критерії вибору виходячи з віку та техніки безпеки

Для дітей молодшого віку (від 4-5 років) варто вибирати мінімально потужні дитячі електросамокати – достатньо 150 Ватт. Модель має бути не важкою. Так її легше перенести, наприклад, через бордюр навіть руками дитини без ризику впустити.

Для дітей трохи старше (від 8-9 років) допустимо брати потужніші, швидкісні самокати. Оптимально, щоб у моделі був електронний обмежувач швидкості.

З 12 років можна вибирати самокати з максимальною швидкістю 15 кілометрів на годину.

Інші особливості, на які слід звернути увагу

У дитячих самокатах колеса мають бути досить великими: це мінімізує ризик падіння, пошкодження техніки чи травми дитини. Також важливе підсвічування. Коли почне темніти, вона висвітлюватиме дорогу, дасть пішоходам можливість побачити їздця.

Самокат має бути зручним для господаря. Кермо не повинно бути надто низько або високо. Це важливо для того, щоб керувати транспортом було легко. Хороше рішення – модель з керованою колонкою.

Спеціальне покриття на платформі, щоб взуття не ковзало – додатковий плюс.

Батарея та зарядка електротранспорту

Період автономної роботи (запас ходу) залежить від об’єму батареї. Чим ємніша АКБ, тим вона важча і тому довше заряджається. Якщо електросамокат дитячий, то краще, щоб він був легшим і швидше відновлював заряд. Орієнтуватися потрібно на запас ходу приблизно 15 км. Батарея такої ємності повністю заряджається за 4 години.

Дорослі повинні контролювати процес заряджання батареї. Діти молодшого шкільного віку поки що не можуть відповідати за правильність підключення, тому заряджають самокат дорослі.

  1. Спочатку вставляють у розетку вилку блоку живлення.
  2. Дивляться, чи загорівся зелений індикатор.
  3. Потім підключають шнур самоката.
  4. Коли зарядку завершено, спочатку виймають блок живлення з розетки, а потім від’єднують шнур від самокату. Це важливо, щоб не провокувати залишкової напруги.

Найкращі моделі дитячих електричних самокатів

Якісну техніку пропонують популярні та нові на ринку виробники. Ось цікаві моделі для дітей різного віку:

  • Xiaomi Mi Electric Scooter Mercedes-AMG Petronas F1 Team Edition Pro 2;
  • Ninebot Kids Scooter E8 Blue;
  • Ninebot by Segway ES4 Dark Grey;
  • Crosser E9 Premium;
  • JiLong Kugoo S1 Plus.

Знаючи основні правила вибору електросамокату, ви зможете порадувати дитину корисною та стильною іграшкою.