icon clock29.05.2022
icon eye67
Кримінал Фото

15 років позбавлення волі за підтримку збройної агресії РФ

За матеріалами СБУ до 15 років позбавлення волі засуджено мешканця так званої «ДНР», який шпигував на користь окупанта та публічно заявляв про підтримку збройної агресії РФ.

Як встановили слідчі спецслужби, з початком війни чоловік записав відео для одного з російських телеканалів, в якому виправдав повномасштабне вторгнення росії в Україну. Після цього почав «зливати» ворогу інформацію про розташування українських військових у Харкові. Саме по них у подальшому було здійснено артобстріл.

За завданням російських кураторів, ворожий агент переїхав до Закарпаття, де планував збирати інформацію про інфраструктуру області. Проте СБУ вчасно припинила ці спроби. На початку березня правоохоронці затримали російського інформатора в Ужгороді, де він чекав подальших вказівок від ворога.

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області визнав зловмисника винним у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 15 років.

Оперативні та слідчі дії проводилися Управлінням Служби безпеки України у Закарпатській області за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Відеокоментар речника СБУ: https://www.youtube.com/watch?v=RWnf1XtfZ5o

Пресслужба УСБУ в Закарпатській області