icon clock18.10.2023
icon eye55
Спорт Фото

Ювілейний гумвантаж

Минулої суботи волонтерський штабі Закарпатської ГО «Я чую з кохлеар» відзначав неординарне свято – своєрідний ювілей співпраці Виноградівсько-Краківських волонтерів. Того дня був 50-тий виїзд побратимів з Польщі з гуманітарною допомогою в Україну. Нагадаємо, що вони допомагають переселенцям та воїнам Виноградівської тергромади з перших днів вторгнення російських військ на українські землі.
Цього разу волонтери сусідньої країни, серед котрих є депутати Краківської міської ради Лукаш Вантух та Анджей Гавранек, привезли 100 ноутбуків AMSO, гуманітарну допомогу для вихованців дитбудинку-інтернату №3, продуктові та гігієнічні набори для родин ВПО, нову пральну машинку родині військовослужбовця у с. Підвиноградів.


У знак подяки польським друзям за невтомну допомогу, у Виноградівському міському будинку культури організували святковий захід. Розпочався він хвилиною мовчання –вшанування памʼяті полеглих героїв.


– Мені приємно відзначити співпрацю Виноградівської міської ради, волонтерського штабу «Чую і допомагаю», ГО «Чую з кохлеар» (голова – Людмила Сворень) з краківськими друзями. Поляки є частими гостями нашого міста і громади та вносять вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху, активну благодійну, соціально-гуманітарну діяльність та підтримку Виноградівської міської територіальної громади у часи війни. Велика вдячність вам за це, – зазначив заступник міського голови Віталій Любка та вручив грамоти і подяки Виноградівської міської ради польським волонтерам.

Зворушливий виступ депутатів Краківської міськради Лукаша Вантуха і Анджея Гавранека, котрі поділилися спогадами про початок волонтерських діяльності на підтримку Виноградівської тергромади, змусив плакати всіх присутніх. Їх дружба з подружжям Олегом та Людмилою Сворень стала початком великої благородної справи. Тож гості пообіцяли підтримувати наших воїнів та переселенців і надалі.
Сувеніри польським волонтерам підготувала депутат міської ради Тетяна Сугай, а концертну програму – вихованці сучасної розважально-пізнавальної студії «New Art», співачка Світлана Фельцан, спортивний клуб «Нокаут».